De to hjernestrategier: Udvikling og gentagelse
Hjernen benytter to forskellige strategier. Den ene handler om udvikling, nyt, nyt, nyt, den anden om gentagelse og stabilitet. Hør mere om de to strategier her – og lær, hvad du kan bruge dem til.
I podcast-afsnittet: ”Derfor er græsset grønnere hos naboen”, har mentaltrænerne Jørgen Svenstrup og Jacob Høedt Larsen fået et spørgsmål om ”egoets evindelige behov for mere.” Lytteren vil gerne vide, hvordan man lærer at finde tilfredsstillelse i det, man har.
Du kan høre afsnittet her:
Listen to "Derfor er græsset grønnere hos naboen" on Spreaker.
Tema: Dommedag
”Så har vi en anden ting, der er vores pligt som forældre, og det er, når vores børn kommer og spørger, om jorden går under, så siger vi: Det passer ikke,” siger Jørgen Svenstrup om børns angst for blandt andet klimaet. Han mener, at børn kan blive ofre for voksnes angst, fordi deres hjerner er utroligt påvirkelige. Løsningen er at skærme dem."
I dette afsnit af podcasten Nøglen til din hjerne, spørger en lytter, hvordan hun skal forholde sig til angsten for klimakatastrofe. Hun er bange for, hvilken verden hendes 6-årige søn skal vokse op i. Du kan høre hele podcasten lige her: Listen to "Dommedag nærmer sig!" on Spreaker.
Tema: Umyndiggørelse
Foran cirkusset står en elefant. Den er bundet til en lille pløk med en kæde om benet. Den ville, så let som ingenting, kunne rive pløkken op og være fri. Men den har fra helt lille lært, at det kan den ikke. Denne tillærte hjælpeløshed skaber det sociale system også hos mange mennesker. Kontrolsystemerne og umyndiggørelsen betyder, at de mister motivationen. Løsningen er en radikalt anderledes tilgang til mødet med klienterne og borgerne. Læs og lyt med her.
Overvejelserne startede
”Coaching. Det er da dét jeg skal lære, det er nu det skal være!”
Omtrent sådan tænkte jeg i starten af 2019, da min daværende arbejdsgiver indikerede at der i år rent faktisk var et uddannelsesbudget.
Tankerne om det startede egentligt længe før. Da jeg første gang arbejdede som konsulent. Den faglige værktøjskasse var i orden, men det var som om der manglede noget. Noget kommunikation måske?
Hvornår har du sidst læst en bog? Eller koncentreret dig i flere timer om en opgave på dit arbejde? Vi lever i en verden, hvor vi hele tiden bliver afbrudt og distraheret.
Storrumskontorer. Facebook, Twitter, Instagram. E-mails. Det næste afsnit af serien på Netflix.
En undersøgelse i Storbritannien fra 2018 viste, at vi tjekker vores telefon hvert 12 minut, mens vi er vågne – i gennemsnit. Hvis du lægger e-mails oveni, mens du er på arbejde, er det utroligt, at nogen af os overhovedet får lavet noget som helst.
Af Rikke Truelsen, certificeret Coach & webshop-ejer
Tillykke! Du er nu certificeret coach. YES. Du vil gå selvstændig. Og hvad så nu? Hvordan gør du? Hvordan starter du? Hvad er det første skridt, du kan tage? Der kan være mange spørgsmål om dét at gå selvstændig coach. Svarene finder du inspiration til i denne lille artikel.
Medarbejdere, der får stress, skal ikke regne med hjælp fra deres arbejdsplads. Det viser en ny videnskabelig undersøgelse om, hvordan danske arbejdspladser håndterer arbejdsrelateret sygdom. Syv ud af 10, der anmelder en psykisk arbejdsskade (stress), oplever, at deres arbejdsplads har håndteret forløbet omkring sygdommen dårligt. Der er mere end nogensinde behov for coaches, der kan håndtere stress.
Forud for min beslutning om at starte på coachinguddannelsen var jeg i en form for livs- og arbejdskrise, hvor jeg var nedtrykt, stresset, oplevede et tiltagende svækket selvværd.
Jeg gik med overvejelser om at tage orlov i en måneds tid fra arbejdet, for at finde ro og mere tid til at finde ind til noget, der kunne give mig glæde og styrke mit selvværd.
Hvem har du talt mest med i dag? Dine kollegaer? Din partner? Dine børn? Nej – den, du har talt mest med i dag, er dig selv. Men hvad har du sagt til dig selv? Her finder du gode råd, som kan hjælpe dig med at styrke dit selvværd.
Alle Stresscoaches burde have sådan en!
Jeg er en gammel rotte, når det gælder stress. Jeg er ekspert ud i alle tænkelige afkroge og hjørner. Jeg har prøvet langt det meste på egen krop, jeg arbejder med det til dagligt, er uddannet inden for feltet – jeg ved stort set alt, hvad der er at vide om stress...
Det troede jeg i hvert fald…
Det handler ikke om dig
Gad vide, hvad de andre tænker om det her? Hvad mon det får af konsekvens for mig? Bliver det her min billet til forfremmelsen? Hvad lærer jeg af denne mulighed?
Vi er så glade for at Stresspanelet har ladet sig inspirere af det forslag som EmpowerMind sendte ind til dem i efteråret. Vi mener nemlig at det helt rigtige sted at sætte ind, er med forbyggende præventive indsatser, mod den voksende stressproblematik, der holder på den lange bane – derfor skal vi allerede starte hos børnene.
A Coach Training Program at EmpowerMind is a bumpy road full of frustrations, obstacles and out-of-comfort zone experiences. It is a life changing experience, and without doubt, one of the best things I have ever done.
Kan en fodboldtræner blive dygtigere til at træne sine fodboldspillere ved at se en kajaktræner arbejde med sine atleter? Det er i hvert fald ideen bag Elitesport Gladsaxes projekt, hvor 14 trænere fra seks sportsgrene skal ud og se hinanden træne. Klaus Tindborg og Jacob Høedt Larsen fra EmpowerMind skal hjælpe i processen.
Alle vores uddannelser og personlige forløb gennemføres efter sundhedsmyndighedernes Covid-19 forskrifter.
Skal der ske noget nyt i dit liv, så tilmeld dig i dag og vi garanterer dig en plads i første række!