Fredag, 18 november 2022 09:53

Er du passiv aggressiv?

Skrevet af

 

’Mente han det, han sagde, eller…..?’

Kender du det at snakke med nogen, og bagefter blive helt i tvivl, om personen faktisk mente dét, han eller hun sagde?

’Aggressiv kommunikation’ er (desværre) et ret kendt fænomen. Ved anvendelse af aggressiv kommunikation er kommunikationen meget tydelig og direkte; man kan blive råbt ad eller der kan blive anvendt fysisk vold. Der er med andre ord, ingen tvivl om, at man bliver udsat for det.

’Passiv aggression’ er derimod i en helt anden boldgade. Det er ’aggressiv kommunikation’, som bliver vist på en anden måde. Man sender modtageren et signal om, at alt er i den bedste orden, men der er alligevel en undertone af, at noget man kan have svært ved at forstå. Der er noget man bliver usikker på, f.eks.

  • Et sammensvorent smil/øjenkontakt til en kollega under samtalen
  • Stikpiller, måske sagt med et smil
  • At blive ignoreret, når man taler til en person
  • Selektiv ros – udeladelse af ros til én/nogle
  • Sarkasme, der sår tvivl

 

Passiv aggression er et meget stærkt våben, idet det giver meget usikkerhed. Og hvis det sker systematisk, kan det potentielt nedbryde ens selvværd. Passiv aggression er meget manipulerende.

Kender du til ’passiv aggression’?

Hør mere i ugens podcast 'Nøglen til din hjerne' med Jørgen Svenstrup og Ann Bunch her (#270).

Nye internationale undersøgelser viser at man bliver bedre til at coache når man træner i Spanien. Det skyldes dels at det er varmt og solrigt, men også at vinen er billigere. Dette skaber forudsætninger for en bedre relation mellem coach og fokusperson, samt en mere afspændt coach, der derfor får adgang til de aller skarpeste spørgsmål i skuffen.

 

…desværre er det fake news, men vi beslutter jo heldigvis selv hvad vi vil tro på, og derfor har vi nu fornøjelsen af at fortælle dig at vi i 2023 lancerer en helt ny turbo-version af ICI Coachuddannelsens Niveau 1, indeholdende et fem dages internat i en skønt beliggende landsby på den spanske østkyst, hvor solen næsten altid skinner.

Omgivelserne og intensiteten vil skabe de optimale rammer om din coachuddannelse.

Måske kan vi endda vise evidens for at nyheden ikke er så fake endda!

 

Læs mere om dette forrygende tilbud her:

https://empowermind.dk/certificeringer/ici-coachuddannelse-med-internat-i-spanien

Onsdag, 31 august 2022 10:48

Så er det omsider endeligt bekræftet!

Skrevet af

Depression skyldes IKKE en kemisk ubalance i hjernen grundet for lavt serotonin niveau. For os er det ikke en nyhed, for det har vi skrevet skrevet på vores hjemmeside (EmpowerMind.dk) de sidste 10 år. Men vi har løbende fået skudt i skoene at det er uvederhæftigt, idet fx sundhed.dk og stort set alle andre autoriteter på området, stadig argumenterer for, at depression skyldes for lidt serotonin, og altså en fejl i hjernen.

Et meget omfattende reviewstudie fra University College London baseret på ikke mindre end 361 studier, har netop resulteret i en artikel publiceret i Molecular Psychiatry, der én gang for alle kan forkaste denne myte, der har kastet mange depressionsramte ud i uhensigtsmæssigt medicinforbrug.

Så lad os slå det fast: Depression skyldes bekymringstanker, der får lov til at sættes sig fast på grund af for hyppige gentagelser. Selvom det ALDRIG er selvforskyldt, og kan medføre en utrolig alvorlig, og i sidste instans en livstruende tilstand, så er det også en GOD nyhed.

Det betyder nemlig at et nyt tankemønster kan fjerne depressionen igen. Det uheldige er, at den depressionsramte oftest ikke er i stand til at vende den uhensigtsmæssige tankegang – for så havde den depressionramte jo gjort det!

Derfor er Mentaltræning en særdeles effektiv kur mod depression, idet Mentaltræning tilbyder hjernen et nyt tankemønster gennem direkte påvirkning af de af hjernens neurale forbindelser, der bærer de triste tanker.  Læs mere og hent Depressionspakken her..Og husk, hvis ikke det virker for dig, refunderer vi dit køb uden diskussion.

Du kan læse hele artiklen her: https://www.nature.com/articles/s41380-022-01661-0?s=09

Uagtet om du foretrækker at en charterrejse under sydens sol, storbyferie, en tur i sommerhus eller en aktiv ferie i naturen, så er det vigtigt, at du finder roen og nærværet, når du går på ferie, samt at du inden ferien husker at forberede dig, og også får en god genopstart på arbejdet efter. Men hvordan gør man nemmest dette?


Birgitte Sølvstein (aut. Psykolog) har givet 7 bud på, hvad man skal gøre for at ferien bliver en succes:


1. Lav en gradvis overgang til ferie
2. Hold den ferie, du har brug for
3. Hold det enkelt og vær til stede
4. Hold ferie fra digitale medier
5. Forventninger kan være forstadiet til skuffelser
6. En gradvis opstart
7. Den bedste måde at sikre en ferie i lavt gear (ro og nærvær)


At holde ferie kræver ofte en masse forberedelser; og det kan faktisk ende ud med en stresset periode lige inden ferien, som i sidste ende kan gå ud over selve ferien. Derfor er det en god idé med en gradvis overgang til ferie, som Birgitte Sølvstein siger. En helt fyldt kalender med opgaver, der skal løses inden ferien starter, kan sagtens ende ud i nogle løse ender, som ikke blev færdiggjort, og som kommer til at rumstere i baghovedet i ferien. Disse løse ender arbejder videre i dit ubevidste sind. Sørg derfor for at geare gradvist ned i arbejdsbyrden inden ferien og parkér de ufærdige opgaver.


Og selve måden du holder din ferie på skal gerne passe til dine og familiens behov. Hvis du holder ferie med børn, er det så måske at foretrække en rolig ferie med et spil Ludo og camping i haven, i stedet for partout at skulle til udlandet for at se og opleve det hele? Husk at det er nærværet og roen, der giver den bedste ferie… Og husk at slukke den telefon!


Vidste du, at nogle faktisk bliver sygemeldt med stress efter sommerferien? Det kan der selvfølgelig være mange årsager til, men én af årsagerne kan være, at man kaster sig ud i en alt for hektisk hverdag med det samme. Så husk, at en blød gen-opstart på arbejdet/i skolen o.s.v. efter ferien også er en god idé. Giv dig selv tid til at komme tilbage i hverdagens hektiske liv.

Læs hele artiklen her:
https://altompsykologi.dk/2018/07/saadan-kommer-du-langt-ned-i-gear-i-sommerferien/

Mandag, 23 maj 2022 10:08

Derfor er du ikke leder om få år!

Skrevet af

Der er brug for bevidste ledere, der har blik for det hele menneske i stedet for et ensidigt fokus på målbarhed og KPI’er. Behovet er blevet ekstra udtalt i en tid med højt forandringstempo og hybride arbejdspladser. Den tid, vi lever i, med øget digitalisering og et stort fokus på mål og KPI’er, kalder på ledere, der formår at udøve det, han kalder bevidst lederskab og mærkbar ledelse.


”Det er populært sagt holistisk ledelse, hvor hele mennesker leder hele mennesker. Altså hvor der er en forståelse for de bevidste og rationelle aspekter og de ubevidste og emotionelle aspekter hos mennesker. Det indebærer, at man som leder har evner som empati, at man indtager en coachende funktion og er god til at kommunikere – verbalt og nonverbalt,” siger Imran Rashid, der er speciallæge i almen medicin, forfatter, ekspert i digital sundhed og underviser hos Børsen Uddannelse.


Har man som leder ikke en forståelse for de mere bløde værdier, ’soft skills’, og betingelserne for at skabe arbejdsglæde og trivsel, så er man ifølge Imran Rashid en uddøende race om blot få år. Han refererer til, at flere studier har vist, at en af de hyppigste årsager til dårlig trivsel og til, at folk skifter job, er den nærmeste leder. Dette bakkes op i en undersøgelse af værdien af god arbejdslyst fra 2019, som Kraka og Videnscenter for God Arbejdslyst står bag.
”Det er på mange måder relationen mellem medarbejder og leder, der definerer, om man får realiseret key human indicators eller KHI’er, der er den diametrale modsætning til de målbare KPI’er.

Læs hele artiklen her: Vægter du KPI’er over medarbejdertrivsel? Derfor er du ikke leder om få år - Børsen Uddannelse (borsen.dk)

Torsdag, 07 april 2022 08:44

Tanker fra en stresscoach under uddannelse

Skrevet af

Som i anden coaching er ord vigtige, og jeg oplever, at de bliver overordentligt vigtige i coachingen af stressramte i forhold til at have fokus på det positive og ressourcerne hos den stress ramte, så vi giver fokuspersonen de bedste forudsætninger for at lykkes med at gøre noget andet. Eller sagt med andre ord, undgår at aktivere amygdala med de ord jeg, som coach, bruger. Det har bestemt været et opmærksomhedspunkt fra min side, at have det fokus i dialogen.

Øvelsen med at have en bisidder til en coaching har jeg endnu til gode at prøve med en fokusperson, men jeg var ret begejstret for øvelsen, da vi prøvede den på hinanden, og kan se det giver god mening i forhold til en stressramt, som har hukommelsesbesvær. Derudover tænker jeg, at den også kan være værdifuld i forhold til at give en ægtefælle, partner, ven, chef osv. lejlighed til at få indblik i, hvordan den stressramte reelt, oplever sin situation og hvordan personen har det. Jeg har en fornemmelse af, at folk omkring den stressramte, ikke altid kan sætte sig ind i hvordan, det er at være stressramt, og her tænker jeg, at det at invitere sin nærmeste med, også giver det menneske en ny indsigt og et andet syn på den stressramte. Derudover kan det give et fælles sprog, og en mulighed for at undgå misforståelser, fordi den der ikke er stressramt, kan have svært af at sætte sig ind i den tilstand den stressramte befinder sig i.

Stress coach uddannelse – Kristina Czigany, marts 2022

Mandag, 14 marts 2022 13:17

Døren til flere bevidsthedstilstande

Skrevet af

Du kender til to tilstande: sovende og vågen. Men hvad hvis jeg fortalte dig at der er tidspunkter hvor du bryder barriererne til andre sindstilstande. I virkeligheden er det de disse tilstande vi blandt andet kan opleve under hypnose, eller hvis du er en regelmæssig lytter af podcasten “Nøglen til din hjerne”: mentaltræning. Det er også de samme tilstande vi gennemgår når vi sover, og derfor er du måske slet ikke klar over at din hjerne, hver eneste nat, opererer på andre frekvenser end du ellers er vant til når du er vågen.

Du kan høre mere om søvnens tilstande i podcasten her:

Lyt til "#240 Drømmetæsk"

Mandag, 27 juli 2020 11:12

Derfor er græsset grønnere...!

Skrevet af

De to hjernestrategier: Udvikling og gentagelse

Hjernen benytter to forskellige strategier. Den ene handler om udvikling, nyt, nyt, nyt, den anden om gentagelse og stabilitet. Hør mere om de to strategier her – og lær, hvad du kan bruge dem til.


I podcast-afsnittet: ”Derfor er græsset grønnere hos naboen”, har mentaltrænerne Jørgen Svenstrup og Jacob Høedt Larsen fået et spørgsmål om ”egoets evindelige behov for mere.” Lytteren vil gerne vide, hvordan man lærer at finde tilfredsstillelse i det, man har.


Du kan høre afsnittet her:
Listen to "Derfor er græsset grønnere hos naboen" on Spreaker.

Torsdag, 05 marts 2020 08:34

Børn skal ikke være bange!

Tema: Dommedag

”Så har vi en anden ting, der er vores pligt som forældre, og det er, når vores børn kommer og spørger, om jorden går under, så siger vi: Det passer ikke,” siger Jørgen Svenstrup om børns angst for blandt andet klimaet. Han mener, at børn kan blive ofre for voksnes angst, fordi deres hjerner er utroligt påvirkelige. Løsningen er at skærme dem."

I dette afsnit af podcasten Nøglen til din hjerne, spørger en lytter, hvordan hun skal forholde sig til angsten for klimakatastrofe. Hun er bange for, hvilken verden hendes 6-årige søn skal vokse op i. Du kan høre hele podcasten lige her: Listen to "Dommedag nærmer sig!" on Spreaker.

Tirsdag, 25 februar 2020 12:01

Når du bliver umyndiggjort af systemet

Tema: Umyndiggørelse

Foran cirkusset står en elefant. Den er bundet til en lille pløk med en kæde om benet. Den ville, så let som ingenting, kunne rive pløkken op og være fri. Men den har fra helt lille lært, at det kan den ikke. Denne tillærte hjælpeløshed skaber det sociale system også hos mange mennesker. Kontrolsystemerne og umyndiggørelsen betyder, at de mister motivationen. Løsningen er en radikalt anderledes tilgang til mødet med klienterne og borgerne. Læs og lyt med her.

Overvejer du at tage en coachuddannelse, er det helt afgørende at du vælger den rette. Derfor har vi samlet nogle af de mange spørgsmål som vi ved det er vigtigt for de fleste at få svar på. Måske det kan hjælpe dig til en beslutning...

Overvejelserne startede

”Coaching. Det er da dét jeg skal lære, det er nu det skal være!”

Omtrent sådan tænkte jeg i starten af 2019, da min daværende arbejdsgiver indikerede at der i år rent faktisk var et uddannelsesbudget.

Tankerne om det startede egentligt længe før. Da jeg første gang arbejdede som konsulent. Den faglige værktøjskasse var i orden, men det var som om der manglede noget. Noget kommunikation måske?

Onsdag, 16 oktober 2019 06:16

Når koncentrationen svigter

Hvornår har du sidst læst en bog? Eller koncentreret dig i flere timer om en opgave på dit arbejde? Vi lever i en verden, hvor vi hele tiden bliver afbrudt og distraheret.

Storrumskontorer. Facebook, Twitter, Instagram. E-mails. Det næste afsnit af serien på Netflix.

En undersøgelse i Storbritannien fra 2018 viste, at vi tjekker vores telefon hvert 12 minut, mens vi er vågne – i gennemsnit. Hvis du lægger e-mails oveni, mens du er på arbejde, er det utroligt, at nogen af os overhovedet får lavet noget som helst.

Fra Certificeret Coach til selvstændig

Af Rikke Truelsen, certificeret Coach & webshop-ejer

Tillykke! Du er nu certificeret coach. YES. Du vil gå selvstændig. Og hvad så nu? Hvordan gør du? Hvordan starter du? Hvad er det første skridt, du kan tage? Der kan være mange spørgsmål om dét at gå selvstændig coach. Svarene finder du inspiration til i denne lille artikel.

Ny forskning: Stress skader bliver ikke anerkendt som arbejdsskader

Medarbejdere, der får stress, skal ikke regne med hjælp fra deres arbejdsplads. Det viser en ny videnskabelig undersøgelse om, hvordan danske arbejdspladser håndterer arbejdsrelateret sygdom. Syv ud af 10, der anmelder en psykisk arbejdsskade (stress), oplever, at deres arbejdsplads har håndteret forløbet omkring sygdommen dårligt. Der er mere end nogensinde behov for coaches, der kan håndtere stress.

De 30 mest læste...

BØGER FRA EmpowerMind Books

empowermind books v2