For mange kan samarbejde I teams være en decideret stressorer I sig selv, da det åbner op for en mulighed for konflikter, kompromisser, misforståelser etc.
Hvordan navigerer du teamsdynamikker og undgår at blive kapret ind I drama?
For mange kan samarbejde I teams være en decideret stressorer I sig selv, da det åbner op for en mulighed for konflikter, kompromisser, misforståelser etc.
Hvordan navigerer du teamsdynamikker og undgår at blive kapret ind I drama?
Af Gitte Lindermann
Dette indlæg er en fortsættelse fra sidste uges indlæg.
Hvis vi ”kun” føler og oplever bliver vores sprog derefter. Der er en kort vej fra følelsessproget til diagnosesproget. Diagnoser er ok, for det hjælper rigtig mange mennesker som selvfølgelig skal have hjælp. Men det er et problem når følelser (som ikke altid er rigtige) bliver til symptomer som skaber bekymring og initierer behandling.
Af Gitte Lindermann
Jeg vil gerne dele mine faglige og personlige overvejelser omkring stresscoachingmodulet.
Indlægget handler om, hvad der særligt har ramt min opmærksomhed som coach på dette modul, hvor fokus har været mødet med mennesker som er i en belastende livssituation eller ramt af stress. De to selvvalgte bøger på modulet, som jeg tidligere skrev en lille anmeldelse på (bilag 1), har jeg valgt at inddrage til at analysere en øvelse som vi praktiserede på modulet. Gennem det sidste års tid, har jeg som menneske lært og observeret, at mange1 argumenterer med følelser. Jeg føler at….Når følelser er en argumentation tillader jeg mig at være kritisk. Det indadvendte perspektiv er jeg i nogle sammenhænge skeptisk overfor – også i forbindelse med stress og belastninger.
Det er ikke kun ordet følelser som bruges ukritisk, det gør de mange ord og begreber som anvendes til at beskrive symptomer og diagnoser, som ellers er helt normale tilstande i livet. Her vil jeg spejle jeg mig i Nick Haslam teori om ”concept creep” som handler om begrebets oprindelige betydning bliver udvandet. At der skal færre symptomer til, før vi er i diagnosesproget. Han peger på, at begreber fra psykiatrien og deres diagnose apparat breder sig over tid ind i dagligdagens sprog og opfattelse.
I mange år var den gængse opfattelse, at stressramte personer ikke kunne drage nytte af coaching. Stress blev set som en tilstand, der krævede helt andre former for interventioner...
... men hos EmpowerMind har vi udfordret denne opfattelse og udviklet en metode, der beviser det modsatte. I dag kan vi stolt tilbyde markedets mest effektive og langtidsholdbare intervention mod stress.
Vores metode bygger på mere end 15 års erfaring, hvor vi har kombineret grundlæggende coachingprincipper, specialiserede stresscoachingteknikker og mentaltræning i en kraftfuld cocktail. Denne tilgang har vist sig at være yderst effektiv, og vi har hjulpet mange stærkt stressede personer med at blive på deres arbejdsplads og opleve markante forbedringer efter ganske få samtaler. De strategier, vi udvikler sammen med vores klienter, er ikke kun holdbare på kort sigt – de kan implementeres direkte i deres arbejdsliv og liv i øvrigt, hvilket sikrer langvarig trivsel.
Mitzi Svenstrup hos EmpowerMind har for 10 år siden udviklet en stresscoachuddannelse baseret på best practice, og i dag er vi stolte af at kunne tilbyde Danmarks eneste stresscoachuddannelse med international certificering . Vores uddannede stresscoaches er blandt de bedste i Europa, og de står klar til at hjælpe flere med at overvinde stress og finde balance i deres liv.
Hvis du eller nogen, du kender, oplever stress, er vi her for at hjælpe. Vores tilgang er gennemtestet og effektiv, og vi ser frem til at kunne støtte dig på din vej mod et liv med mere overskud og mindre stress.
Af Trine Steengaard Nielsen
Det var en spontan (og meget uvant) beslutning, at jeg aftenen inden meldte mig på ICI coachuddannelsen. Jeg havde derfor ikke de store forventninger eller nogen viden om coaching på forhånd. Men i løbet af det seneste halve år har en helt ny verden åbnet sig for mig.
Jeg troede, at jeg ‘bare’ skulle lære nogle værktøjer, som jeg kunne bruge på jobbet i min rolle som redaktør. Det har jeg helt klart fået, men jeg har fået så meget mere med.
Jeg er især overrasket over den personlige rejse og udvikling, som jeg har oplevet. Jeg har, måske for første gang nogensinde, haft tid til at stoppe op og mærke efter. Jeg er blevet bevidst om mig selv og mine egne behov og ønsker på et helt andet plan.
Jeg har valgt at træde ud af hamsterhjulet - og faktisk også dramatrekanten.
Jeg har truffet nogle valg - også nogle, der har store konsekvenser, men som jeg ved, er de bedste for mig på den lange bane.
Min første tanke var "Ja ja, det er nok sådan, du ønsker, at det skal være! Det kan da ikke være rigtigt?" Det føles på en eller anden måde ikke ægte!
Men i løbet af aftenen fik jeg en række nye indsigter om de mange vinkler og perspektiver, der bor i os. Jeg fik et indblik i, hvad der virkelig hæmmer en fordomsfri dialog og fremmer stærke relationer.....
Læs hele Mitzi Svenstrups historie om, hvordan hun først blev introduceret for coaching...
I en periode af mit liv havde jeg som leder nogle gevaldige udfordringer i forhold til mine medarbejdere... og netop dér blev jeg af en ven tilbudt et coachingforløb.
Dér oplevede jeg måske for første gang, hvor fantastisk det er, når et menneske lytter 100% til dig.
Læs hele Jørgen Svenstrups historie om, hvordan han blev coach...
I vores tid hvor ligestilling bør gennemsyre alt - og jeg endda er personlig tilhænger af maximal personlig frihed - må jeg desværre komme med et forslag om det modsatte. Hvad med at forbyde sociale medier for unge piger?
De kan nemlig øjensynligt ikke tåle det! (VIVE 2023)
Trods sporadiske undersøgelser der viser det modsatte (gad vist hvilken bias, der har ansvaret for det?), så bør ingen være i tvivl om at de sociale medier bærer en (større) del af ansvaret for unge menneskers mentale lidelser, og her rammes piger/unge kvinder dobbelt så hårdt som drenge/unge mænd. (Børns vilkår 2020)
Kombinationen af afhængighed og et konstant påvirkning, der øger følelsen af utilstrækkelighed, er en stensikker cocktail til at sikre at unge (og selv mange ældre) brugere gradvist får det dårligere af højfrekvent brug af fx Instragram og facebook.
Underligt er det dog, at undersøgelser viser at pigerne bliver mere syge end drengene, og det er også vores erfaring hos EmpowerMind.
Hører du til de ambitiøse, der gerne vil være en af de absolut bedste indenfor det du kaster dig ud i?
…og går og drømmer om på et tidspunkt i livet at tage en coachuddannelse (Eller bygge ovenpå en du allerede har i forvejen?)
Så kan det måske inspirere dig at EmpowerMind tilbyder en af verdens stærkeste og mest omfattende Mastercoachuddannelser. Det véd vi fordi det endnu ikke er lykkes os at finde én der på nogen måde matcher niveauet – Og vi har ledt!
Uddannelsen strækker sig over mindst fire år, og indeholder 58 undervisningsdage og 1580 studietimer. Det er derfor det svarer til en universitetsmaster, blot med den BETYDELIGE forskel, at du efter din afsluttende Master Certificering, ikke kun står med stor viden, men i særdeleshed med en utrolig både dyb og bred kompetence i coaching, der er meget vanskelig at matche!
Blandt andet har du undervejs haft over 200 coachingsessioner, og er blevet individuelt testet og certificeret i en række specifikke coach discipliner, der omfatter; Livecoaching, Businesscoaching, teamcoaching, Stresscoaching og Neuropsykologisk coaching.
At elske os selv er noget, der ofte bliver overset.
Kærlighed er en fundamental del af det menneskelige liv, og det er måske det vigtigste aspekt i vores eksistens. Det er en følelse af hengivenhed, respekt, tillid og åbenhed, som vi føler over for andre - men undervurderet er måske vigtigheden af, at vi er i stand til at tilbyde os selv det samme som vi kan tilbyde udvalgte andre?
Ligesom kærligheden er en drivkraft, der motiverer og inspirerer os til at forfølge vores drømme og opnå vores mål, er selvkærlighed også afgørende for vores mentale og følelsesmæssige sundhed.
Er verden af lave???
Min gamle far sagde ofte at ”verden er af lave” – og det var inden den VIRKELIG gik af lave…
Udtrykket er faktisk noget ældre end ham, selvom han blev 95, og det betyder at verden er røget ud af de normale lag, og således er gået i uorden. At han og mange andre (og måske også dig?) har sagt og siger det eller noget tilsvarende, betyder dog ikke at det nødvendigvis er sandt, så min julegave til dig i år er et andet bud på sandheden.
Ifølge flere undersøgelser er det faktisk kun omkring 10% af klodens mest begavede mennesker der kender sandheden, mens resten tror de gør det. Tilhører du de 10% eller de 90%?
Nye internationale undersøgelser viser at man bliver bedre til at coache når man træner i Spanien. Det skyldes dels at det er varmt og solrigt, men også at vinen er billigere. Dette skaber forudsætninger for en bedre relation mellem coach og fokusperson, samt en mere afspændt coach, der derfor får adgang til de aller skarpeste spørgsmål i skuffen.
Depression skyldes IKKE en kemisk ubalance i hjernen grundet for lavt serotonin niveau. For os er det ikke en nyhed, for det har vi skrevet skrevet på vores hjemmeside (EmpowerMind.dk) de sidste 10 år. Men vi har løbende fået skudt i skoene at det er uvederhæftigt, idet fx sundhed.dk og stort set alle andre autoriteter på området, stadig argumenterer for, at depression skyldes for lidt serotonin, og altså en fejl i hjernen.
Som i anden coaching er ord vigtige, og jeg oplever, at de bliver overordentligt vigtige i coachingen af stressramte i forhold til at have fokus på det positive og ressourcerne hos den stress ramte, så vi giver fokuspersonen de bedste forudsætninger for at lykkes med at gøre noget andet. Eller sagt med andre ord, undgår at aktivere amygdala med de ord jeg, som coach, bruger. Det har bestemt været et opmærksomhedspunkt fra min side, at have det fokus i dialogen.
Af Brian Martin Rasmussen
...fortsættelse af 'Brians lange coachrejse'
Pausen
Jeg elsker simpelthen pausen. Det stammer nok fra min journalistbaggrund, hvor en pause i
interview kan betyde, at interviewpersonen i stedet for stilheden taler videre, fordi ’nå, så er jeg
nok ikke færdig med at sige noget klogt.’ Det er et enkelt, men genialt trick, der også spiller på
psykologi, og det synes jeg er spændende.