Depressionsfri med Mentaltræning

Hvis du eller dine nærmeste er ramt af depression, er du ikke i tvivl om, hvor forfærdelig en situation, det er at være i. Ét kendetegn for depression er, at håbet om, at det nogensinde bliver anderledes, kan forsvinde. Det KAN blive anderledes!

Empowermind tilbyder dig den nyeste og måske mest effektive kur mod depression. Metoden er mentaltræning, der udnytter den såkaldte enhanced placebo-effekt, der virker, selvom du ikke tror på det. 

Det kræver minimum 15 minutters træning hver dag i sofaen eller sengen. Mentaltræningen anvender selvhypnose, hvor det kritiske og depressionsramte bevidsthedslag bypasses. Den aktive ingrediens er suggestioner, der betyder forslag. Suggestioner bruges til at forstærke gode følelser og forankre tilstande - og det er fuldstændigt ufarligt. Der er ingen bivirkninger, og alle kan lære det. 

Vores nye app MentaltræningPRO indeholder en række træningsprogrammer til depressionshåndtering samt instruktion til anvendelse. 

Hvis du ikke er glad igen efter 3 måneders mentaltræning, får du alle pengene retur. De fleste vil begynde at opleve små tegn på bedring allerede efter få dages træning, og mange vil have det markant bedre inden en måned.

Vigtigt

Du må ikke reducere eller fjerne din ordinerede medicin uden din læges samtykke.

Mange oplever hurtig og markant bedring, og nogle oplever efter et par uger tilbagefald til noget, der opleves som samme niveau som udgangspunket. Det er helt naturligt, og det handler om at blive ved.

Oplever du, at din situation forværres, så kontakt os på tlf. 70 22 02 27 eller egen læge.

Mentaltræning som evidensbaseret metode

Mentaltræning er en evidensbaseret metode, og vi henviser blandt andet til forskning af verdens førende placebo forskere; Professor i Psykologi Iving Kirsch ved Hull University. Hvis du vil vide mere, anbefaler vi hans bog fra 2009 ”The emperor’s new drug”. 

Et ny studie fra Skotland af Dr. Alastair Dobbins fra 2012 dokumenterer yderligere effekten af mentaltræning, som behandling mod depression af let og moderat grad. I Skotland har praktiserende læger ordineret Mentaltræning til 50.000 patienter.

Læs eventuelt vores blog-indlæg med svar på de mest almindelige spørgsmål.

8 myter om depression

 1. Depression skyldes en kemisk ubalance i hjernen.

Nej, det er sandsynligvis ikke korrekt. Forskningen viser faktisk, at ”den kemiske ubalanceteori” er baseret på meget mangelfulde data, og at der i virkeligheden er mere evidens for, at der ikke eksisterer nogen årsagssammenhæng mellem kemisk ubalance og depression.

 2. Der skal kemi til at gen-stabilisere balancen.

Nej, det er ikke korrekt. Psykofarmaka er kun én af flere behandlingsmuligheder og samtidig suverænt den, der er forbundet med flest potentielt skadelige bivirkninger.

 3. Depression er en psykisk sygdom.

Nej, det er ikke nødvendigvis korrekt. Meget tyder på, at der er tale om en rask hjerne, der blot i en periode bruger sin kapacitet helt forkert. Til gengæld kan hjernen blive varigt skadet af langvarig depression.

 4. Depression skyldes for lavt serotonin niveau i hjernen.

Nej, det er ikke korrekt. Det er blandt andet påvist ved, at man ikke kan fremkalde depression hos ikke-deprimerede ved at fremprovokere et lavt serotonin-niveau. Det er derfor sandsynligvis omvendt, at depressionen medfører et lavere serotonin-niveau.

 5. Depression er arveligt.

Nej, det er ikke korrekt. Det er korrekt, at man kan være arveligt disponeret for depression, men der er intet belæg for at sige, at den disposition nogensinde skal blive til en depression.

 6. Lykkepiller og andre psykofarmaka virker.

Nej, det er ikke nødvendigvis korrekt. Nogle af verdens førende forskere i feltet har påvist, at der ikke er klinisk evidens for, at de aktive stoffer i pillerne har nogen klinisk signifikant virkning. Når pillerne virker alligevel hos 2/3 af dem, der tager dem, så skyldes det altså sandsynligvis ikke de aktive ingredienser i pillerne, men i stedet placebo-effekten – altså troen på at de vil virke.

 7. Jo det virker, for når dosen hæves får jeg det bedre.

Nej, det er sandsynligvis ikke korrekt. Grunden til, at du får det bedre når dosen hæves, er sandsynligvis, at du får flere bivirkninger og tror, du får mere aktivt stof, der virker. Det viser flere metastudier.

 8. Når vi siger pillerne ikke virker, fratager vi håbet fra depressionsramte.

Nej, det er ikke korrekt. For der er et alternativ. Et alternativ der stort set er gratis. Det har ingen bivirkninger, der er dokumenteret lige så stor eller bedre effekt end ved medicinsk behandling for let og moderat depressionsramte. Og jo mere du får af det, jo hurtigere er effekten.

 

 

Referencer

  • logo-footer1
  • logo-footer10
  • logo-footer11
  • logo-footer12
  • logo-footer13
  • logo-footer14
  • logo-footer15
  • logo-footer2
  • logo-footer3
  • logo-footer4
  • logo-footer5
  • logo-footer6
  • logo-footer7
  • logo-footer8
  • logo-footer9