Prikken over i’et

Da jeg blev færdig med min coachuddannelse i juni var det prikken over i’et. Jeg har i utrolig mange år interesseret mig for forskellige former for udvikling. Det hele startede med mental træning.

Jeg begyndte at spille det franske kuglespil pétanque i starten af 90’erne og var meget fokuseret på at blive bedre og nå landsholdsniveau. Derfor søgte jeg, hvad der eksisterede af materiale i forhold til mentaltræning. I perioder brugte jeg det meget intenst og jeg er sikker på at det var med til at rykke mig de sidste procenter, så jeg lykkes med mine mål. 

Coaching i handicapidrætten

Med min store dedikation til kuglespillet, blev jeg på et tidspunkt spurgt om jeg havde lyst til at være landstræner i boccia i Dansk Handicap Idrætsforbund. Det var jo en fantastisk chance for at bruge mange af de værktøjer som jeg havde lært og brugt på mig selv. Målsætning, mentaltræning og så var der det der coaching! Et begreb jeg ikke var stødt på før. Pludselig kom begrebet ind i min dagligdag og var lige præcis det, jeg havde ledt efter i forhold til arbejdet med at udvikle andre mennesker. Endnu en gang lykkedes det at nå mine mål, men denne gang var det i samspil med andre idrætsudøvere. Jeg havde ikke udviklet mine coachingkompetencer til fulde, men jeg brugte ofte dele af coaching i samtaler med udøverne og kombinerede det med mentale teknikker. Et eller andet gjorde jeg rigtigt for holdet som i starten lå nr. 14 på verdensranglisten lå pludselig nr. 3 og kvalificerede sig senere hen til PL (Handicap OL). 

Drømmen var at arbejde med coaching

Da jeg stoppede som landstræner, som i øvrigt var et utroligt spændende job med mange store oplevelser og dejlige mennesker involveret, var jeg fast besluttet på at jeg på et tidspunkt ville starte et coachingfirma op. Jeg ville bruge de erfaringer som jeg havde igennem 15 år til at hjælpe andre mennesker med at nå deres mål. Jeg kunne se at coaching og mental træning virkede! Derfor startede jeg i 2009 mit eget lille firma Outstand1ng Performances ved siden af mit faste lærerjob. Her har jeg blandt andet coachet sportsudøvere og unge med eksamensangst.

                                     

 

Identitet som coach og hvad fremtiden bringer...

Jeg manglede dog et eller andet, så da jeg fik muligheden økonomisk, slog jeg til. Jeg ville gerne kunne kalde mig RIGTIG coach. Identiteten coach har jeg fået efter min uddannelse hos Empowermind. Mange ting er blevet sat på plads og det har skabt en større helhed. Både personligt og professionelt. Det var prikken over i’et i første omgang, men hvad med fremtiden? For der er jo plads til flere i’er!

Udviklingskonsulent og coaching

Det fede ved en coachuddannelse er at den kan bruges så bredt. Jeg har fået kvaliteter med, jeg naturligvis kan bruge i mit coachingfirma, men jeg har netop været så heldig at få et job som udviklingskonsulent i Dansk Pétanque Forbund. I mine øjne et drømmejob, hvor jeg kan kombinere min store interesse i 23 år med coaching. Hvad kan jeg så bruge coaching til der? Jo, jeg skal jo til at arbejde med frivillige. Hvis der findes et sted hvor der findes nærmest uendelige mængder af overbevisninger af både den støttende og hæmmende slags, så er det hos dem. Jeg ser enormt meget frem til at gå til disse udfordringer. Jeg skal til at støtte over 70 klubber, så de bevarer og skaber attraktive miljøer at dyrke sport i. Jeg vil naturligvis bruge mine erfaringer og de kompetencer jeg har fået med i tasken fra min coachinguddannelse. Jeg skal ud og besøge klubberne og desuden lave udviklingsforløb for en del af dem. 

Min tilgang er selvfølgelig at jeg vil coache dem på vej til at lykkes med de mål, de har sat sig for. Jeg vil bruge en stor del af tiden på at stille kraftfulde og præcise spørgsmål der flytter de frivillige. Jeg vil hjælpe med struktur og klare handlingsplaner, så bestyrelserne har en fast vej at gå på. Det kræver balance. For som konsulent, skal jeg også være ekspert. Jeg lykkes helt sikkert ikke med det hele, men jeg er fast besluttet på at få masser af læring med mig ved hvert eneste besøg i klubberne. Hvem ved hvilken prik jeg skal sætte over i’et næste gang?

 

 

Relaterede artikler

Referencer

  • logo-footer1
  • logo-footer10
  • logo-footer11
  • logo-footer12
  • logo-footer13
  • logo-footer14
  • logo-footer15
  • logo-footer2
  • logo-footer3
  • logo-footer4
  • logo-footer5
  • logo-footer6
  • logo-footer7
  • logo-footer8
  • logo-footer9