Selvudvikling

Selvudvikling (12)

Fredag, 30 august 2019 13:06

Gode råd til øget selvværd

Skrevet af

Hvem har du talt mest med i dag? Dine kollegaer? Din partner? Dine børn? Nej – den, du har talt mest med i dag, er dig selv. Men hvad har du sagt til dig selv? Her finder du gode råd, som kan hjælpe dig med at styrke dit selvværd.

Mandag, 04 december 2017 22:16

Tag dig selv alvorligt! 2. del

Skrevet af

I vinterens tag-dig-selv-alvorligt indsats, er vi nået til at kigge på hvad det egentlig er der står i vejen for at vi gør det - tager os selv alvorligt.

Der er flere indre modstandere, og idag vil jeg introducere dig for den første.

Det handler om vores nedarvede behov for stabilitet og skyldes den måde, din hjerne er konstrueret på.

Onsdag, 01 november 2017 22:16

Tag dig selv alvorligt!

Skrevet af

Nu hvor vi går vinteren - og inden vi har set os om, et helt nyt år i møde, så vil jeg invitere dig til at rette din opmærksomhed mod dig selv.

Vi får i medierne jævnligt skudt i skoene, at vi er egoister og individualister, der kun er optagede af os selv. Compassion er det nye buzzword, der maner os til at være omsorgsfulde og hjælpsomme over for hinanden.

Selvom du tager det samme S-tog med de samme mennesker hver morgen, passer du måske dig selv. Man skal jo nødig stikke snuden for langt frem, eller skal man? Jeg vil benytte forårets længeventede varme og sol til at dele en lille historie med Jer. 
Søndag, 25 maj 2014 00:00

Er du ydrestyret, styrer andre dig!

Skrevet af
Når vi er ydrestyrede, lytter vi mere til andre end til os selv, når vi skal træffe beslutninger i livet. Når vi er indrestyrede, er det omvendt. Så lytter vi mere til os selv end andre, når beslutninger træffes.
Søndag, 25 maj 2014 00:00

Fobi-fri med garanti!

Skrevet af
Hvad er en fobi?
En fobi er en overdrevet og ofte irrationel angstreaktion overfor genstande eller situationer. Kendetegnet for fobien er at den fobi-ramte nok kan se at angsten er irrationel, men det bliver den ikke mindre af. Fobien kan også ”vokse” over tid, således at angst-reaktionen opleves at blive forværret.
Rigtig mange danskere lider af en fobi, der i større eller mindre grad gør livet vanskeligt eller utåleligt.
Er du en af dem?
Velkommen til et helt nyt frisk år - der aldrig før har været brugt, og som derfor kan bruges til alt hvad du ønsker dig!
Fredag, 11 oktober 2013 00:00

Eksamensangst farvel!

Skrevet af
Tænk hvis eksamensresultatet afhænger MERE af din mentale tilstand på eksamensdagen, end de 4 år du har studeret det du skal til eksamen i?
Mandag, 16 december 2013 00:00

Forventninger fra helvede

Skrevet af
Julen er hjerternes tid, og selv de hjemløse høster frugten af ekstra gavmildhed og næstekærlighed i december måned. Det er nu vi rigtig skal hygge os, være sammen med familien, være søde og gode og glade.
Samtidig stiger antallet af depressioner, ensomhedsfølelse, stress, konflikter og skænderier, der leder til skilsmisse til januar.
Hvad handler det egentlig om?
Torsdag, 20 marts 2014 00:00

Virkelighedstolkning

Skrevet af
En af flere gysere i dagens mediebillede, er sagen om det forsvundne fly, som givetvis ville have trukket overskrifter dagligt, var det ikke lige for ballanden på Krim.
Den indeholder nemlig alle ingredienser til virkelighedstolkning, som er én af vores ynglingsbeskæftigelser.

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG