×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med ID: 1919

Nytårsaften hver dag? Mads Petersen
19 jan

Nytårsaften hver dag?

Traditionens magt har en særlig kraft. Det oplever vi for tiden med traditionen Nytårsforsætter! Men er den struktur vores kalender har defineret optimal for at vi når vores mål? Kan vi bedre nå vores mål om udvikling igennem andre traditioner?

Den Gregorianske kalender, som vi i den vestlige verden benytter, har netop fejret at år nummer 2016 er begyndt. Et skifte mellem to dage, som har fået en stor betydning for mange mennesker.

Det kan dog være mærkeligt at betragte denne mærkedag, når man ser på det ude fra. Et år er et meget upræcist mål. Videnskabeligt set er et år 365,24219878 dage, men det er svært at arbejde med i dagligdagen. Derfor har vi for nemheds skyld defineret det til 365 dage, og så indskudt et skudår hver fjerde år. Altså er et år 365 eller 366 dage, alt efter hvilket ”år” man kigger på.
Alligevel er der bred forståelse af, hvad år betyder for os: Jeg er seks år gammel! Kan du huske i EM 92? Det er tre år siden, at jeg har set hende. Vi har altså en tidsenhed (selvom den ikke er præcis) for lange perioder.
Det er så denne tilgang, der har gjort, at man af os d. 31/12 ser tilbage på de sidste 365 (eller 366) dage og laver status. Hvordan er det gået?

LÆS OGSÅ: "Den indre ro er en stand på Bornholm"

Endnu vigtigere er det dog, at vi sætter mål. Et nyt år, nye muligheder! Nu er der en magisk stemning, der giver os ekstra kræfter til at nu vores mål! Straks nedfælder vi vores nytårsforsætter for en ønsket udvikling! Nu skal der ske et skifte! Planerne bliver lagt!
Men er denne samfundsopfattelse omkring optimale betingelser for udvikling korrekt? Det statistiske grundlag er ikke undersøgt, men nogle oplever måske ikke, at årets begyndelse i sig selv resulterer i den ønskede udvikling.

På underlig vis, så siver denne magiske energi stille ud af ballonen. Spinning i slutningen af Januar bliver stille og roligt mindre interessant. Grønsagerne smager mindre spændende. Arbejdet sniger sig pludseligt ind om aftenen igen.
Nogle forsætter bliver holdt, men nogle forsvinder også stille fra vores sind, og udskiftes ind imellem med dårlig samvittighed. Jeg fejlede. Jeg kunne ikke nå mit mål.

Men bare rolig til næste 31/12 kan vi igen med iver skrive forsætter og håbe, at energien denne gang bringer os i mål!

Lad os prøve et lille eksperiment. Lad os tage til en anden planet. Umiddelbart nøjagtigt magen til jorden. Du kan ikke se nogle forskelle, men der er en forskel. Her vare et år 24 timer. Hver dagen solen går ned sætter planetens beboere sig ned og skriver nytårsforsætter for de næste 24 timer. Hver morgen når de vågner tænker de: Et nyt år, nye muligheder! Hver dag har de energien fra det magiske årsskifte! Hver aften laver de status over det sidste år, og sætter nye mål mod en ønsket tilstand.

LÆS MERE: Bliv slank med Mentaltræning

Har vi mulighed for at definere vores egne rammer for ønsket udvikling? Kan vi selv vælge hvornår vi ønsker at reflektere over vores ønsker og tilstand? Vælger vi selv, hvornår vi vil sætte nye mål?
Måske har vi muligheden for at sætte de rammer, som sikre os den udvikling vi ønsker?

Hvor langt er et år på din planet? 365 dage? 1 måned? 14 dage? Hver dag? Find din ønskede årslængde, find dine mål og nyd din udvikling!

Venlige tanker,
Mads Petersen

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG