Hvorfor i alverden! Birger Merwald
17 aug

Hvorfor i alverden!

'Du bliver hvad du tænker' bog skrevet af Jørgen Svenstrup!
Hvorfor i alverden skulle jeg læse den? For det første er jeg ikke den store læsehest og for det andet ved jeg sgu dag godt at 'du bliver hvad du tænker'. Det er jo det jeg har efterlevet i stor set hele mit voksenliv. Jeg anskaffede mig alligevel bogen som en gave til min hustru, måske jeg havde en bagtanke, men den har jeg glemt.

På vort seneste Erfa-møde i gruppen af certificerede coaches fra EmpowerMind, blev vi enige om, at vi på næste møde skulle tale om Jørgens bog (Du bliver hvad du tænker), så jeg måtte på knæ for min hustru og spørge om lov til at låne bogen. Den var blevet vel modtagen og ligger altid fremme. Læses den måtte jeg nu – suk.

Det var som at få lektier for igen. Med notesbog og pen gik jeg i gang, jeg kunne jo ikke gøre notater i bogen, det var jo ikke min, og min hustru havde jo gjort sig sine!

Jeg har altid haft svært ved at give mig tid til læsning. Men jeg kom i gang, og jeg frydede mig over igen og igen at blive bekræftet i 'at det ved jeg da godt', og nå ja, 'det er jo meget godt at blive bekræftet'.

Som siderne blev vendt, må jeg indrømme, at der kom en del aha oplevelser, der mere end 'bekræftede'. Da det brogede billede af historien omkring mental- og fysisk meditationer, hypnose, søvn, religion og psykologi efter fin let beskrivelse, blev kogt sammen i overskriften 'mentaltræning' var min opmærksomhed vakt 100%.

Stuntet med at koge alle de forskellige teorier, trosretninger og livsfilosofier sammen som beskrevet i bogen er genial. I min verden har mentaltræning altid eksisteret i et eller andet omfang bevist og ubevist. Men omfavnelsen her gør begrebet meget mere jordnært, tilgængeligt og anvendeligt.

I skrivende stund mangler jeg fortsat nogle sider i bogen, og jeg er kun så småt ved at øge min dybere bevidsthed omkring min egen mentaltræning.
Jeg vil alligevel med dette blokindlæg dele en fantastisk oplevelse jeg havde for nylig. En oplevelse, som på forunderlig vis illustrere, hvordan ideen i Jørgens bog helt ubevist – for mig – er blevet et anker i min egen underbevidsthed.

LÆS MERE - Hvad er mentaltræning?

Historien:

Min hustru og jeg havde nogen gode dage i campingvogne. Og som førhen udviklede dagene sig uforudsigeligt. Vi oplevede overraskende nye ting og også minder og hændelser fra tidligere tider dukkede frem.

En morgen stod jeg op før min hustru - ret tidligt. Det foregår ikke ubemærket i en campingvogn, og netop denne dag, hvor vi dagen forinden havde 'facet' en fjern fortid på tætteste hold, der havde fremkaldt mange minder og svære tanker, var min timing ikke speciel god.
Min hustru var synlig berørt og ked af det – Det skal vi som menneske have lov til, uden at skulle forklare os.

Situationen tapede min morgenfriskhed, og jeg lagde mig igen.
Vi fald begge i søvn igen og sov en 1½ times tid. Hvordan søvnen tidsmæssigt blev forvaltet for mit vedkommende ved jeg ikke. Men et er sikkert, jeg faldt i dyb søvn og havde i slut fasen mareridt og vågnede ved at mit hustru puslede rundt. Vågnede er ikke helt korrekt. Min krop var helt afslappet og tankerne kunne eller ville ikke tage kontrol. Min vågnende bevidsthed begyndte at arbejde med mareridtet, der på alle måder rettede sig mod nuet. Det rummede kun fortvivlelse, historiens gentagelsen og var trøstesløs. Min krop var fuldstændig afslappet, og jeg ønskede ikke at ændre ved det. Min fysiske tilstand var mit 'helle'. Samtidig med mine tanker begyndte at arbejde med, hvordan jeg overhovedet skulle kunne stå op, og hvordan jeg skulle bringe mareridtets ulidelige lige sandhed og indlysende fakta ud i dagens lys, må jeg have bevæget mig fra et bevidsthedsniveau til en andet.

'Du bliver hvad du tænker', det er jeg, som jeg tidligere har skrevet her i blokken, hvad jeg altid har levet efter. Men lige her, denne morgen i juni måned 2015, oplevede jeg det mest kraftfulde shotcut, indtil dato!

LÆS OGSÅ - "Styr(k) dine tanker"

I min tankekamp for at åbne øjnene og tage kontrol over min krop, smuttede tankerne til Jørgens indledende brugsanvisning om indretningen at sit eget mentale rum (jeg var kun lige kommet dertil i bogen), med tavle og.... Jeg kom ikke længere, i en brøkdel at et sekund, var det bjerg af spørgsmål og bekymringer som min drøm havde bragt frem i 'første parket' fejet tilbage til deres plads. Der var jo ikke noget nyt, kun kendt stof at skulle forholde sig til. Min krop fik liv, og jeg kunne frisk - og jeg mener frisk - stå op og gøre morgenbordet klar til mig og min hustru, som var på vej fra badet på campingpladsen.

Ved morgen bordet spurgte min hustru om hvem af os, der skulle starte med at dele sine bekymringer. Vi havde vist begge været 'ude' i nattens løb. 'Der er ingen bekymring at dele fra min side' var min kommentar, og det var tilsyneladende gensidigt. :-). - Slaget var vundet igen: 'Du bliver hvad du tænker', og jeg er uden tvivl kommet et lille men vigtigt spadestik dybere i min bevidste mentaltræning. Fantastisk!

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG