Hold nu kæft altså – jeg har ikke tillid til det! Catrine Engelgreen
04 jul

Hold nu kæft altså – jeg har ikke tillid til det!

Forårssolen stod ind af vinduerne. Der var mødt mange spændte mennesker op til den første dag på coachinguddannelsen. Jeg var selv en af dem. Jeg havde sparet pengene op og glædede mig til at blive klogere på, hvordan jeg kunne guide andre mennesker til et mere positivt liv og til at følge deres drømme. At jeg selv skulle gennemgå en stor positiv forandringsproces var jeg uvidende overfor.

Jeg var fra første møde med Jørgen Svenstrup både provokeret og udfordret. Jeg sad der med min notesblok klar. Parat til at få alle de ”rigtige svar”, så jeg kunne lære noget. Oprindeligt er jeg fra Nordjylland og opfostret med jantelovens klamme, fastlåsende overbevisninger. Langsomt gennem mit liv havde de formet sig til egne negative overbevisninger, som jeg bar rundt i min rygsæk. Uden at jeg selv var bevidst om det, havde de sat sig som små parasitter i min bevidsthed. Og uden min direkte tilladelse var de med til at trække energien og modet ud af mig. Jeg vidste det faktiske ikke. Ikke før jeg af Jørgens undervisning blev gjort opmærksom på dem.

Læs mere om - Coachinguddannelsen

”Jeg har FULD tillid til, at I når præcis de mål, I sætter jer” sagde Jørgen og lænede sig tillidsfuldt frem i stolen. ”Hvad siger manden? Hold nu kæft altså – det kan jeg ikke have tillid til” tænkte jeg først. For jeg er opdraget til, at plan A aldrig holder – og at have fuld tillid er en svaghed, der gør, at man ikke helt har tænkt plan B og C igennem. Han gentog sig selv og kredsede om denne tillid til, at selv JEG kunne nå mine mål. ”Armen altså magen til Københavner-type … Er det virkelig DET, jeg har betalt så mange penge for at få at vide?”, tænkte jeg olmt og sad med sorte tanker udfordret på mit mindset. Efter at have siddet i stolen længe med tunge tanker provokeret af udsagnet om fuld tillid, tog jeg mod til mig og rakte hånden op.

”Jamen altså Jørgen – nu er jeg fra Nordjylland – og jeg er uddannet folkeskolelærer… og når der kommer en elev i 9. klasse, som vil være advokat og ikke kan stave sit eget navn – så kan jeg da IKKE have fuld tillid til, at han kan blive advokat?”

Jørgen svarede roligt: ”så det vil sige, at et sted i verden der går der ikke en advokat rundt i 40’erne, som da han gik i 9. klasse ikke kunne stave?”. ”Okay – det kan da godt være!” svarede jeg surt og sat til dørs. Alligevel tænkte jeg videre: ”Jamen Jørgen – hvad så med en mand uden ben, der kommer til min coaching og siger, at han gerne vil løbe et marathon – det kan jeg da IKKE have fuld tillid til?” HA tænkte jeg – nu har jeg ham. Det kan man da som coach ikke have tillid til – for han KAN jo ikke!

Igen svarede Jørgen med en usigelig ro: ”En mand uden ben kan vel ”løbe” et handicap-marathon i sin kørestol?– så jeg kan godt have tillid til, at han kan det!”.

For mig har ovenstående historie haft afgørende betydning for min tro og tillid – både til mig selv og til andre. Jeg fik øjnene op for, at selv jeg kunne meget mere, end jeg selv gik og troede. Det førte til en omskrivning af mine overbevisninger og en større tillid til både egne og andres evner.

Læs også - "Negative overbevisninger"

Det kan være skræmmende pludselig at se alle mulighederne, når man er vant til at se begrænsningerne. Men hold da op et anderledes og mere levende liv, man får af det.
Selv har jeg startet egen virksomhed og lever nu af at være foredragsholder og coache andre i at gå efter deres drømme og leve et mere autentisk liv. Jeg gik efter min egen drøm – og lever den nu fuldt ud. Rejsen startede en forårsdag i maj 2008 med mødet med Empowermind og Jørgen Svenstrup. Og hvis du lige nu sidder og tænker ”Hold nu kæft – det kan jeg ikke have tillid til”  - så lad mig stå som et eksempel på, at når vi tør kigge vores overbevisninger i øjnene og starte rejsen, så kan vi meget mere, end vi selv tror og er opdraget til.

For hey - jeg er bare en almindelig pige fra Nordjylland, der fik arbejdet med min indstilling og nu lever et liv, jeg ikke tidligere havde turdet håbe på. Tro mig – you can do it. Jeg har fuld tillid til dig!

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG