Guld i erhvervslivet kan defineres ud fra ét kriterie: Resultater og dermed bundlinje. Guld i erhvervslivet kan defineres ud fra ét kriterie: Resultater og dermed bundlinje.
09 Mar

Leder, gå efter guldet!

De sidste 30 år har elitesportsfolk verden over, anvendt Mentaltræning til at flytte sig det sidste skridt fra sølv til guld-podiet.
Danske ledere har - med risiko for at generalisere - en markant større mulighed for udvikling end elitesportsfolket har, for dagligdagens travlhed og udfordringer gør for mange ledere selv sølvpodiet uopnåeligt.

Imidlertid behøver det ikke at være sådan, for den seneste forskning indenfor mentaltræning viser, at man ikke behøver at være elitesportsudøver for at få betydelig gavn af mentaltræning. Faktisk viser resultaterne at ikke kun ledere men også medarbejdere i danske virksomheder kan opnå signifikante resultater, og derved nærme sig guldpodiet.

LÆS OGSÅ: "Bliv synlig som leder"

Guld i erhvervslivet kan defineres ud fra ét kriterie: Resultater og dermed bundlinje.
Til gengæld er der en genvej til bedre resultater, som kun de færreste ledere tager alvorligt. Det handler om resultater gennem øget trivsel. Det er efterhånden veldokumenteret at medarbejdere der trives, præsterer bedre end deres frustrerede kolleger. Det er vel også logik for burhøns, men alligevel er der forbløffende mange organisationer, der ikke tager medarbejdernes trivsel alvorligt. Op imod en halv million stress- og depressionsramte danske medarbejdere, taler deres eget sprog og koster så betragtelige summer for såvel den enkelte medarbejder som for virksomheden og samfundet, at virksomheders bestræbelser på besparelser på fx kursus- eller rejsebudgettet er ubetydeligt i forhold til den dobbelte gevinst der er konsekvensen af at bytte stress og depression ud med trivsel. Færre omkostninger og øget indtjening. Direkte på bundlinjen vel at mærke.

LÆS OM KURSET: Fra konflikt til trivsel

Selvsamme mentaltræning, der har ført utallige af verdens bedste atleter til guldpodiet, og har givet danske Severinsen luft til 76 ufattelige meter under isen, kan anvendes i erhvervslivet med resultater de fleste end ikke har fantasi til at forestille sig. Først kan lederen træne mentalt til bedre balance og bedre præstationer. Herefter er turen kommet til medarbejderne. De der ikke trives, vil øge graden af trivsel gennem træningen, og de medarbejdere der har det fint, kan bruge træningen til at forbedre deres præstationer – uden at det koster ekstra ressourcer vel at mærke. Kun ved at udnytte den mentale kapacitet vi alle har til rådighed, men som vi end ikke er begyndt at ane potentialet af.

Når jeg tør være så skråsikker, så skyldes det at jeg har arbejdet med, og forsket i mentaltræningens effekter i flere år, og stadig forbløffes over potentialet.
Leder, Gå nu efter guldet og oplev dine medarbejdere øger deres trivsel, som en ekstra bonus. Har du råd til at lade være?

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG