”Skomager, skrid fra din læst...” Lars-Henrik Dam
10 Nov

”Skomager, skrid fra din læst...”

”Nå”, var der en god bekendt der sagde med et varmt og bredt smil, ”så blev planen rykket frem…”.

Jeg var lige blevet opsagt som HR Director og var tydeligvis i reaktion over denne pludselige omvæltning. Ændringen for min fremtid var uomtvistelig. Noget nyt lå forude.. spændende og forvirrende, en masse muligheder – men også usikkerheden. 

Efter mange gode sparringsrunder med venner, bekendte og outplacement-specialister, fandt jeg frem til min ønskelige fremtidige stilling og målet for min jobsøgning; En justering af det kendte, lidt anderledes niveau, lidt anderledes fokus – men ikke den store omvæltning. De andre muligheder på min liste var blevet behørigt skudt ned af Lars-Henriks rationelle ord og magelige komfortzone. Skønt en gammel drøm om at blive selvstændig var en teorietisk/akademisk mulighed, så ”var det for tidligt”, det var ”ikke lige tiden”, ”markedet var ikke positivt”. Jeg kastede mig ud i at lave CV, LinkedIn, sendte et par ansøgninger m.m.

Mange jobsamtaler og netværkskaffemøder senere

.. Suppleret med kontinuerlig faglig sparring og coaching, blev jeg via en tilfældig henvendelse alvorligt gen-tændt på ideen som selvstændig. De linie-stillinger jeg har været i spil til har måske talt til mit hoved og mit ansvar som familie-driftsansvarlig. Til jobsamtaler har jeg sagt det rigtige, i hvert fald det ærlige, men min indre motivation har villet noget andet. En for mig markant lederskikkelse sagde til mig efter en samtale om et specifikt job; ”Du siger alt det rigtige, men jeg kan ikke mærke dig i det her”. 

Av, tid til refleksion, tid til revurdering af egne rationelle beslutninger. Jeg har før taget beslutninger der rimeligt markant ændrede mit liv – men her var det andre der træf beslutningen for mig.  

Derfor er planen nu at starte som selvstændig. Det er stort for mig. Vil coache, arbejde mere med 1:1 leder/HR processer og samtidig skabe en platform for mit fremtidige arbejdsliv. Arbejder nu (som en gal) på at realisere, muliggøre, skære til, øge sandsynlighed for succes osv. Det var den plan der blev rykket frem. 

Frihed og travlhed! Wauw!

Mine tanker om selvstændigt firma - formuleret på coaching uddannelsen - var ”om 5 år….”, men livets vilkår og muligheder ville det anderledes, så nu skal det prøves af. Form, indhold og relationer er ved at være på plads, så det er vel bare op til mig!

Afslutningsvis vil jeg pointere, at selvom vejen derhen ikke har været lineær eller en direkte proces, og selvom jeg har svinget i min fokus, så er det tid igen (!!) Tid til at turde turde. At rejse sig fra lænestolen. For mig var det i høj grad bakket op af den selverkendelse, balance og refleksion der fandt sted på coachinguddannelsen; At jeg (man) selv indeholder ressourcerne til at tage og gennemføre de rigtige beslutninger…. Men at man ofte skal lede lidt for at erkende, at lyskeglen bedst udvides når man leder sammen, tør søge sparring og støtte….men til slut; Tør tage den endelige beslutning og leve den?

Glæder mig til at komme i gang - og jeg har da skabt en ordentlig forpligtelse ved at sige det til jer…

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG