Jeg tog springet – og mødte min fordom! Elise Qvist Bolvig
13 Oct

Jeg tog springet – og mødte min fordom!

For et år siden sagde jeg mit gode, spændende, udfordrende og godt betalte job op!

Jeg gav mig til at spekulere over, hvad resten af livet skulle indeholde ud over: Mand, børn, venner og fritid.

Jeg traf en kvinde, der provokerede mig og spurgte, hvornår jeg havde tænkt mig at udfordre min fordom om coaching – hun kendte den fra tidligere, hvor vi havde drøftet hvad coaching er, og hvad det kan bruges til?
Min fordom var, at coaching i værste fald ikke kunne bruges til noget, og i bedste fald var noget jeg allerede kunne, for det drejede sig bare om at stille spørgsmål og lytte.. 

Jeg funderede lidt over hendes provokation og lagde det væk!

Jeg læste en bog om emnet og reflekterede over, at det måske var lidt mere end blot at lytte og stille spørgsmål. Jeg læste en bog mere – eller rettere en halv bog…

Jeg spekulerede videre over, hvad resten af livet skulle indeholde, blev frustreret, utålmodig og mærkede et inderligt behov for at handle – ”jeg er nemlig sådan en, der handler”.
Så hvad pokker, hvad var det værste der kunne ske? – Jeg kunne få bekræftet, at coaching ikke kan bruges til noget, men jeg kunne jo også blive klogere.

Nu sidder jeg her med oplevelsen af, at coaching er en af de største forandringer, der er sket i mit liv. Jeg er stadig den samme – blot med væsentlige forbedringer.

Coaching har givet mig evnen til at forandre, gaven at turde tænke efter og stille spørgsmål, samt ikke mindst modet til at fejle. Men coaching har også givet mig helt åbenlyse før og efter oplevelser, som i den grad er med til at kvalificere mig som menneske – privat såvel som på jobbet.

-    Før vidste jeg ofte bedst – nu ved jeg, at andre kan coaches til at vide endnu mere
-    Før havde jeg sjældent tålmodighed – nu opnår jeg resultater hurtigere via de rigtige spørgsmål
-    Før var min verden fuld af fordomme – det er den stadig men nu tør jeg møde og udforske dem

Hvad coaching dog først og fremmest har givet mig er erkendelsen af, at jeg er et kompetent menneske, der kan finde løsninger, når blot jeg stiller de rette spørgsmål og tør give de svar, jeg ved og føler er de rette for mig.

Jeg går videre i livet med oplevelsen af, at der altid findes ikke nødvendigvis kun én men ofte flere mulige veje at gå. Livet behøver ikke være svært, hvis blot man tør lade det være let. Det har jeg egentlig altid været god til at tro på – og nu tør jeg også!

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG