Monday, 26 May 2014 00:00

Når tilliden til din leder flyver væk på 1. klasse

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Det netop overståede Europa-parlamentsvalg har for nogle efterladt vælger-tømmermænd og for andre fest til langt ud på natten.

 

Det hele startede ellers så godt for Lars Løkke og Venstre. Partiet stod til markant fremgang i meningsmålingerne, og det kommende folketingsvalg var en skrivebordssejr, der blot skulle gennemføres. Sådan kom det dog ikke til at gå. Først fløj Lars Løkke verden rundt på 1. klasse, og tilliden til Lars' dømmekraft svandt så småt. Lars Løkkes luksus var egentlig gået i glemmebogen indtil for en uge siden, hvor dømmekraft og redelighed igen blev bragt i tvivl. 

Straks var de nye gode meningsmålinger bombet tilbage og som valget tydeligt viste i går, mistede Venstre et vigtigt mandat - direkte relateret til Lars' mener mange.

Så hvad gør vi som ledere, hvis vores medarbejdere er begyndt at miste tilliden til os?

 

Tillid er svær at opnå og nem at miste. Tillid har det især med at forsvinde hvis vi er inkongruente, og der er uoverensstemmelse imellem det vi siger og gør. Lover vi medarbejderne spændende arbejdsopgaver, men i stedet giver dem kedelige rutineopgaver vil der forsvinde point på lederens tillids-konto. Når vi siger vi gerne vil lytte, og derefter gør mere af det vi altid har gjort, svinder de også.

Vi som ledere skal derfor starte med, at være bevidste om hvor vigtig en rolle tillid har. Det er igennem tillid til vores medarbejdere og deres tillid til os, at vi skal opnå resultater og flytte os sammen. EmpowerMind opfordrer derfor dig som leder til at se indad og undersøge om dine medarbejdere har tillid til dig. 

Hvis det kniber lidt på tillidskontoen, så er den bedste måde du kan opnå eller gen-opnå dine medarbejderes tillid ret simpel. Du kan vise dem tillid, og vil opleve at den gradvist kommer ti-fold igen. 

Læst 3757 gange Senest ændret Friday, 27 February 2015 09:16

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG