Onsdag, 05 november 2014 00:00

Video: Brokkerøven lever!

Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Vi kender alle sammen en brokkerøv - måske er vi det også selv en gang i mellem - eller ofte?

Undersøgelser viser at brokkrøve er en ganske enorm omkostning i danske medarbejderes trivselsregnskab. Det er ganske enkelt vanskeligt at trives, når der er en brokkerøv i nærheden!

Her følger 5 råd til håndtering af brokkerøve, så du kan agere anderledes fra imorgen, og begynde at sikre dig selv mod energityveri.


1. Giv brokkerøven ansvar

Ansvar er brokkerøvens værste fjende, for når brokkerøven får ansvar, mister han brokkeretten. Derfor vil brokkerøven ofte forsøge at undgå ansvaret (eventuelt ved at brokke sig over at få ekstra arbejde uden ekstra betaling:-) Så ved du at du er på ret kurs.


2. Giv brokkeren præcis feedback

Det bedste en brokkerøv véd er at brokke sig til nogen der lægger øre til og er forstående og lyttende og enig. Gør derfor det modsatte: Meddel brokkerøven venligt men bestemt at du ikke længere agter at lægge øre til hans brokkeri, og bed ham aflevere brokkerne udenfor din høre-radius.


3. Stil brokkeren et re-framing spørgsmål

Når han siger "Det er også for galt!", så spørger du; "Hvad er så det gode ved det?" 


4. Gå - Forlad brokkerierne

Glæd dig selv over muligheden for at få brokkeriet på afstand.


5. Giv dig selv et champagne-point hver gang der er en der brokker sig i din øresnegl

Oplev hvordan latterens bobler breder sig i hele kroppen. Nyd at være den der har det totale overskud men point'ene vælter ind!

 

Findes brokkerøven i din virksomhed?

Hvis du kan få øje på en brokkerøv i din organisation, så kommer vi gerne ud og holder foredrag eller workshop om trivselsregnskabet og brokkerøvens værste fjender, og SÅ bliver der gang i gaden! 


... Hvad hvis brokkerøven er dig selv?

Hvis du selv vil opbygge en mental modstandskraft så du bare kan kigge overbærende på brokkerøven næste gang, så hent vores Mentaltrænings-grundpakke her og kom i gang i dag.

Hvis du er blevet provokeret af denne side, så er du måske selv en brokkerøv - Hvor længe har du lyst til at gå rundt og have det så skidt? 

 

 

Læst 5461 gange Senest ændret Onsdag, 22 april 2015 08:55

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG