Thursday, 27 November 2014 00:00

Vil du være årets juleleder i din virksomhed?

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
Vil du være årets juleleder i din virksomhed? Jørgen Svenstrup
 Det kan godt være at det lyder lidt for hyggeligt og u-produktivt, men så læs lige her de 3 ting det indebærer og afstedkommer...

1. Medarbejdertrivsel er måske den korteste vej til bedre bundlinje: Mindre sygefravær + øget indre motivation + større arbejdsglæde = Bedre bundlinje.

Julelederens vigtigste opgave er at skabe forudsætninger for at medarbejderne trives. Gå en kort tur ud i afdelingen hver dag i december og få en hyggelig snak med dine medarbejdere!

 

2. Den største gave en medarbejder kan få, ifølge mangfoldige undersøgelser, er at deres nærmeste leder anerkender dem. Anerkendelse er ikke ros, hvor vi hele tiden skal gå og sige til hinanden, hvor dygtige vi er. Det er i stedet bevidst nærvær og fuld opmærksomhed, i de få sekunder du er i kontakt med en medarbejder. Lidt ligesom julemandens udelte opmærksomhed mod det lille barn på skødet!

Julelederen giver sine medarbejdere fuld opmærksomhed, fordi han ved det er det de ønsker sig mest af alt i verden!

 

3. Hvad du ønsker skal du få...I ønsket ligger den største iboende motivation. Husk barnets strålende øjne, når det fortæller om sine ønsker. Bare det at ønsker bliver udtalt skaber forudsætning for en fremadrettet drift og en tydelig retning. Undersøgelser viser at attraktive mål, defineret af medarbejderen selv, øger trivsel og motivation med øjeblikkelig virkning. 

Julelederen lytter til sine medarbejderes ønsker, og skaber forudsætning for at de kan blive opfyldt - og helst ved anvendelsen af medarbejderens egne ressourcer, så medejerskab og indre motivation skabes og fastholdes.


Resultatet af travl julelederadfærd i december, er at julelederen kan tage den med ro resten af året, og lade nisserne gøre arbejdet!

Vi ønsker dig en god december i julelederens værksted...

 

Læst 3163 gange Senest ændret Tuesday, 10 March 2015 13:33

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG