Tirsdag, 06 november 2018 17:11

Forestil dig ud af din diagnose!

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Hørte du nyhederne forleden?

Mads fra Aarhus lider af det han kalder 4-i-1. Hele fire psykiatriske diagnoser; Tourettes Syndrom, ADHD, OCD og angst.

Det er en tung cocktail, og alle fire er potentielt kroniske psykiatriske lidelser. Det er bare lige ét problem. Når Mads er klædt ud som drone-edderkop, så forsvinder symptomerne på de kroniske lidelser!

På den måde er det i virkeligheden ikke et problem for Mads. Det er et problem for psykiatriens såkaldte kroniske diagnoser!

Lær at udnytte forestillingens kraft gennem Mentaltræning

Mads’ historie er det vi kan kalde anekdotisk evidens, og det kan derfor ikke bruges til så meget af fagkundskaben. Det er her problemet begynder, for Mads ER et klokkeklart bevis for at når Mads forestiller sig at være en drone-edderkop, så forsvinder symptomer på lidelser så voldsomme at de dårligt kan medicineres bort!

Jeg er ikke overrasket over Mads’ fortælling. Han har lært sig selv en metode, der faktisk er veldokumenteret, men som alligevel ikke anvendes systematisk indenfor psykiatrien. Det handler om forestillingens kraft!
Når vi forestiller os noget, så tror hjernen på at det er sandt og når hjernen tror det er sandt, så er det sandt for hjernen. Så simple er hjerner skruet sammen. Dette er dokumenteret i mange andre sammenhænge, og i nogle af mine podcasts i serien ”Nøglen til din hjerne”, kommer jeg med flere eksempler på netop forestillingens forbløffende kraft.

Den eneste udfordring er i virkeligheden at finde ud af hvordan vi kan snyde hjernen til at tro noget andet, end det den tror er sandt. Mads fadt løsningen, for som han siger: Drone-edderkopper har hverken tourettes, OCS, ADHD eller angst. Sådan er det bare.

Hos EmpowerMind træner og uddanner vi mennesker til at anvende forestillingens kraft, og til at lære at snyde hjernen. Det er derfor jeg ikke er overrasket over Mads, men til stadighed forbløffet over at nogle af de mest effektive og samtidig simple metoder endnu ikke anvendes bredt. Forleden hjalp jeg en gigtramt til at gå igen, ved at hun forestillede sig at hun kunne. Det er ikke magi, og ej heller religiøst. Det er blot en udnyttelse af hjernens forbløffende ressourcer!

Hør mere om hjernens forbløffende muligheder i podcasten ”Nøglen til din hjerne”

Læst 2443 gange Senest ændret Tirsdag, 20 november 2018 23:49

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG