Er en ICI stresscoach bedst klædt på til at yde den mest effektive hjælp?
12 Sep

Er en ICI stresscoach bedst klædt på til at yde den mest effektive hjælp?

’Hvis du bare kunne snøre dine løbesko, gå udenfor og måske op ad din indkørsel til at starte med, det ville være helt fint. Det er vigtigt med motion og at komme ud.’

Jeg sad i sofaen til min første session hos en nyuddannet stresscoach. Jeg havde lige fortalt at jeg regelmæssigt løb små ture i skoven - at jeg tidligere havde været i forløb hos en anden stresscoach og havde fået en hel række gode værktøjer, men endnu ikke var kommet helt i mål.

Hun var tydeligvis hylet helt ud af den. Jeg passede ikke ind i hendes coaching-køreplan. Og derfor lyttede hun ikke. Jeg var jo langt videre end til at snøre løbeskoene, men det hørte hun til min frustration slet ikke.

Ingen badehætte løsning

Jeg har ofte tænkt tilbage på den situation. På hvor låst man som stresscoach bliver, når man sidder med en præfabrikeret coaching plan. Hvor nem man er at ryste, når den, der sidder overfor, er én, der ikke lige passer ind i planen, men er et andet sted i sit stressforløb. Og endnu værre - hvor lidt man egentlig kan hjælpe…

Læs også om stresscoachuddannelse >>

Det var jeg derfor meget bevidst om, da jeg selv skulle vælge en stresscoach uddannelse. Og det var en af grundene til at jeg valgte uddannelsen hos EmpowerMind. Her er der nemlig ikke tale om en badehætteløsning, der trækkes ned over hovedet på den stakkels stressramte uanset, hvem, hvor, hvor længe eller hvordan de har det. Som ICI stresscoach fortsætter man ud af EmpowerMinds snorlige linje, med at lytte, tage udgangspunkt i den enkeltes situation og den enkeltes verdensbillede.

Og det er en kæmpe styrke, når jeg i dag sidder som selvstændig stresscoach og kan tage imod og ikke mindst hjælpe og flytte ALLE kunder jeg får ind ad døren. Uanset om de lige er gået ned med stress, er på vej dertil eller har været uarbejdsdygtige i flere år (jep… det er desværre ikke usædvanligt).
Vi er alle unikke. Vi har alle vores egen bagage og historie med os. Hver stressramt har sin egne stressorer, symptomer, udløsere – ikke to stresshistorier er ens. Og derfor duer det heller ikke med en ’one-size-fits-all’ badehætteløsning.

Trumfkortet

Det helt unikke og stærkeste kort man står med som ICI stresscoach er mentaltræning. Det er der ingen andre, der tilbyder og derfor kan du som ICI stresscoach differentiere dig fra de mange konkurrenter.
Men udover det så er mentaltræning et helt unikt og effektivt værktøj til stressramte. I første omgang er mentaltræning med til at skabe ro i kroppen – aktivere det parasympatiske system. Et helt essentielt skridt på vej ud af overbelastningsstress.

Men som ICI stresscoach lærer du også lave personlige mentaltræningsfiler til dine kunder. Styrken i det, er at den stressramtes egne ord, mål og tasks bliver gentaget. Og det er der flere rigtige gode ting i!

Du kender sikkert det, at have aftalt noget og i det samme du har forladt rummet har du glemt ALT om det. Tilføj hertil en stressramt hjerne, der er ekstrem udfordret på korttidshukommelsen, og du kan være sikker på at det er meget lidt, der kommer med ud af coachingrummet. Med en lydfil sikrer du at din kunde husker sine egne tasks, positive ord og mål, og at han/hun får det gentaget igen og igen og igen.  Og dermed rykker sig mod målet.

Derudover hjælper gentagelserne til at træde nye spor i hjerne. Nye bedre og sundere vaner, tanker eller handlingsmønstre gentages, indprentes, lagres og erstatter de gamle uhensigtsmæssige.
Med mentaltræning oplever den stressramte hurtige positive forandringer, hvilket er en yderligere motivation for at komme i mål med at blive stressfri. Det betyder også at stressbehandlingen er hurtigere og mere effektiv end de fleste andre.

Og en joker i ærmet

Du har helt sikkert hørt om personer, der i årevis har gået hos en psykolog – af den ene eller anden grund. Der kan nemt opstå et afhængighedsforhold mellem kunde og behandler. Behandleren kommer til at fungere som en uundværlig støtte, efter noget tid. Det kan være både godt og skidt (især godt for behandlerens pengepung…)

Som ICI stresscoach er en af opgaverne at lære den stressramte at takle sin stress selv. At give kunden de nødvendige redskaber til selv at kunne tage ansvar – selv at kunne navigere gennem livet udenom stressorerne. På den måde skabes også noget robusthed hos kunden. Du hjælper dem med bevidstheden om at de har styrken til at stå på egne ben. At de kan klare sig selv…. Ikke den bedste forretning for dig, men uden tvivl det bedste for den stressramte.

Jeg har aldrig været i tvivl om at jeg er bedst klædt på til at yde den mest effektive og hensigtsmæssige hjælp til stressramte. Heller ikke om at uddannelsen hos EmpowerMind et af de absolut bedste bud på markedet…
(…min bankmand er nok ikke helt enig her, men det er mine kunder :)

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG