Onsdag, 05 september 2018 10:16

Førstehjælp til stressramte

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)
First Aid case First Aid case

På rigtigt mange arbejdspladser er der en hjertestarter, hvis du som medarbejder skulle falde om. Der er garanteret også en eller flere, der er uddannede førstehjælpere, hvis du skulle komme ud for en ulykke. Men hvad nu, hvis du bliver ramt af stress? Er der også en førstehjælper med forstand på det på din arbejdsplads?

Der bør være en førstehjælper til stressramte på enhver arbejdsplads. Stress er nemlig ikke den enkelte medarbejders problem. Det var faktisk én af de væsentligste årsager til, at vi startede uddannelserne som Stresscoach og Stressbehandler for snart fem år siden. Målet er at uddanne de førstehjælpere.

Læs mere om stresscoach uddannelsen her

Hvis I ikke har en med forstand på stress på din arbejdsplads – så send gerne linket til din chef :-)

Hvad kan du gøre indtil der kommer en førstehjælper?

Den vigtigste regel i fysisk førstehjælp er, at det er bedre at gøre noget, end ikke at gøre noget. Hvis én af dine kollegaer falder om med hjertestop, så vil selv halvdårlig førstehjælp være bedre end ingen førstehjælp.

Sådan er det ikke helt med stress

– men der er noget, du kan gøre. Du kan holde øje med og interessere dig for dine kollegaer.
Stress-symptomer kan godt være vanskelige at spotte, fordi vi alle sammen reagerer forskelligt.

Det handler det om at lægge mærke til forandringer hos dine kollegaer – både fysiske og mentale.

I starten handler det måske om, at din kollega sveder mere end normalt og måske virker som om, han eller hun har svært ved at sidde stille. Hvis din kollega begynder at fortælle at han eller hun sover dårligere, er irritabel og har let til tårer. Det handler i det hele taget om at lægge mærke til forandringer hos dine kollegaer – både fysiske og mentale.

Hvis eksempelvis Hanne smækker med døren og helt ulig normalen skændes med receptionisten – så skal du måske gøre noget.

stress brænder

Og hvad kan man så gøre?

Først og fremmest kan du spørge ind til din kollega og forsøge at få noget mere information. Du skal også vide, at din arbejdsplads faktisk har et ansvar for at sikre det psykiske arbejdsmiljø, så du kan også henvende dig til din chef.

Stress kan – hvis man ikke griber ind i tide – blive en voldsomt invaliderende sygdom.

Derfor er det en vigtig del af vores mission at være med til at bekæmpe stress. Vi håber, at du vil hjælpe, enten ved at lære mere om og være opmærksom på symptomerne. Eller måske ligefrem ved at tage en uddannelse og blive den førstehjælper, som kan redde (psykiske) liv.

Vil du vide mere?

Hvis du har lyst til at høre mere om vores Stresscoach- og Stressbehandleruddannelse, så kom til et af vores inspirationsmøder i Søborg eller Skanderborg.

Du kan tilmelde dig her

Læst 2411 gange Senest ændret Onsdag, 05 september 2018 12:20

Senest fra Mitzi Svenstrup

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG