Onsdag, 22 november 2017 16:14

Sådan forbereder du dig til jobsamtalen med mentaltræning

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Nervøsitet kan stå i vejen for din gennemslagskraft, når du skal interviewes af en potentiel arbejdsgiver. Men du kan snyde hjernen til at tro, at du er verdensmester i jobsamtaler. Det handler om visualisering.

Du kender det sikkert. Du sidder foran en potentiel arbejdsgiver. Svedige håndflader, høj puls, uro i maven. På den anden side af bordet sidder arbejdsgiveren. Han ser rystende hænder, sved på panden, og han hører, at din stemme er i unaturligt højt leje.

Det er alt sammen helt normale kropslige reaktioner på en uvant situation. Din krop forsøger at fortælle dig, at det her er farligt – og at du skal være på vagt. Det er helt naturligt, men det er frustrerende at opleve.

Men du kan gøre noget ved det.

Gode minder om fremtiden

Den simple vej til at være rolig i samtale-situationen er at prøve det mange gange. Når du har været til ti-tyve samtaler, så ved du, hvordan det foregår – og så vil du være langt roligere.

Det er bare en ”dyr” måde at gøre det på.

Heldigvis findes der en metode, mentaltræning, som kun kræver en behagelig stol og din forestillingsevne. Metoden er enkel. Sæt dig, slap af og kør en film i hovedet, hvor du igen og igen forestiller dig samtalen.

Læs også: Hvad er mentaltræning?

Hvorfor virker det?

Sådan lidt firkantet sagt, så kan hjernen ikke kende forskel på virkelighed og fantasi. Eller, mere præcist: Din krop kan ikke kende forskel på virkelige oplevelser, og oplevelser du har forestillet dig. Hvis du derfor er gået til 10-20-100 jobsamtaler inde i hovedet, så vil din krop reagere langt mere hensigtsmæssigt, når du rent faktisk befinder dig i situationen.

Man kan sige, at du har skabt gode minder om fremtiden.

Få hjælp til visualiseringen…

Vi har samlet en pakke af mentaltræningsprogrammer, som er gode, når man søger job. Du finder den her >> Jobpakke

Her finder du blandt andet et program, der guider dig igennem træningen op til jobsamtalen.

Læst 2416 gange Senest ændret Onsdag, 22 november 2017 23:31

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG