At rejse ud alene - og komme hjem sammen At rejse ud alene - og komme hjem sammen En beretning fra team øst
16 Jul

TEAM COACH UDDANNELSE: At rejse ud alene – og komme hjem sammen (DEL 4)

Det at rejse ud sammen i regi af Teamcoaching uddannelse hos EmpowerMind.

Nu er rejsen så nået til 4. og sidste blog. Her er det måske er meget belejligt at genbesøge overskriften, der startede det hele - "det at rejse ud sammen" og spørge os selv, hvad har vi så set og erfaret på vores teamcoaching uddannelse hos Empowermind og ikke mindst i team øst.

Vi (team øst) stod på teamcoachtoget på samme station og måske også med 4 forskellige vinkler til, hvor toget skulle køre hen og hvad vi skulle besøge og erfare undervejs.

Den første station vi besøgte, var stationen, der havde teori og undervisning som afsæt. En vigtig station, der på mange måder lagde bunden for den kommende rejse.

LÆS OGSÅ: "At rejse ud alene - og komme hjem sammen (del 3)"

Teori og forskning kan dog ikke stå alene, hvorfor, der også var behov for at stå af på stationen, der havde afsæt i vores både livs-, arbejds- og ikke mindst individuel- og teamcoaching erfaring.

Disse erfaringer var med til at give undervisningen liv, men, ofte i undervisning er, der ikke oceaner af tid til at gå dybere i refleksionerne omkring, hvad der måske lå bag en given erfaring, hændelse eller udtalelse.

Vi havde derfor alle et behov for at stå på den næste station, hvor “ønsket om, at bringe teori til live og rummet for fordybelse” befandt sig. Især på denne, nok vigtigste, station opstod team øst.

Her på stationen, og i team øst, var der tid til fordybelse via videndeling, teamcoaching og refleksioner over, hvad der sker og opstår i et team. Her kunne vi i teamet eksperimentere med at skifte position og indtage rollen som både teammedlem og teamcoach. Dette gav os alle muligheden for selv at mærke det både positive og negative, der sker i et team og samtidig holde det op mod vores viden fra stationen med afsæt i teori og undervisning.

Vi kunne reflektere over teorien og det der sker:

Ved at mærke det svære og den nogen gange negative energi i, hvad der sker når vi er uenige

Ved at mærke det "fede" og positive i, hvad der sker, når vi er enige og det kører

Ved at mærke spændingsfelterne i, hvad der sker, når udfordringer i det relationelle kommer i spil

Ved at mærke synergien eller ingen i, hvad der sker, når planen kører eller vi ikke "holder aftaler"

Ved at mærke synergien, fremdriften og den positive energi i, hvad der sker, når vi har løst det der er svært og igen er på vej

Ovenstående erfaringer kan være svære at frembringe på station 1 eller 2, hvorfor station med at give teori og undervisning liv, især i coaching og ikke mindst teamcoaching regi, for os team øst er rigtig vigtig.

LÆS MERE: Sådan bliver du Teamcoach

Refleksionsrummet giver nærværet og sætter fokus på “det, som coach, at være tilstede” hvilket er en af de vigtigste forudsætninger for at kunne lykkes.

Nu er denne del af rejsen slut og vi er alle blevet certificerede teamcoaches. Der er p.t. Ikke planlagt flere stationer eller blogs, men vi har fået nogle nye rejsefæller som vi efterfølgende kan rejse ud i coachingverdenen sammen med.

Team Øst takker alle der har deltaget i vores rejse og ikke mindst læst vores 4 blogs, og ønsker alle en god sommer :-)

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG