Ugens gæsteblogger Ugens gæsteblogger Nina Plesner Dannevall
09 Jul

En dag hos Coach Club

Coach-Club hos EmpowerMind svigtede mig ikke. Jeg fik præcis, det med hjem jeg søgte. Næsten ingen kendte hinanden, og alligevel var der ingen overfladiske eller ligegyldige interaktioner. Min nysgerrighed skulle få næring. Jeg bruger de samme 5 værktøjer, og stiller de samme 35 spørgsmål. Jeg behøver opfriskning, repetition

Comfortzone pr. automatik

Ja, jeg stiller de spørgsmål som jeg finder mest power fulde, og som virkede forrige gang. Og ja, jeg anvender de Coach-værktøjer jeg er mest “hjemme” i, og kan rigtig godt. Men tænk nu, hvis jeg kan blive “bredere” “skarpere” og mere nuanceret. Mere skarp på de værktøjer jeg har glemt, eller som jeg ikke var helt bekvem med fra starten, da jeg lærte dem under uddannelse. Jeg valgte at være med til Coach Club hos EmpowerMind, for at udforske, og tænkte samtidigt at de andre dér, nok er 100 meter mestre, og at min nysgerrighed skulle få næring.

I mit daglige virke som Coach har jeg med Startups at gøre i Midtsverige. Jeg er virksomhedsrådgiver, og følger mennesker med drømme på deres vej til et mål de definerer gennem samtaler med mig. Det er rigtig vigtigt ikke at være just r å d g i v e r i de fleste perioder af denne rejse, men derimod Coach med stort C. Det er jo ikke min rejse - men deres.

LÆS OGSÅ: "Sæt dig selv fri – for hæmmende overbevisninger"

Jeg har såmænd ikke noget problem med, at lægge den rådgivende rolle på hylden, når det er Coach samtaler vi skal have. Problematikken for mig består i, at jeg kan føle mig begrænset i brugen af værktøjer, til at få åbnet for endnu flere perspektiver. Fx skabe tanker som giver endnu flere ideer og i højere grad giver fokuspersonen den genuine ægte følelse, af at målet nu for alvor et helt tydeligt, og dens tvivlen om hvorvidt den kan nå dertil er forsvundet. Forhindringsbanen er blevet til legeplads. Jeg bruger de samme 5 værktøjer, og stiller de samme 35 spørgsmål. Jeg behøver opfriskning, repetition af det jeg troede jeg kunne huske og sparring med andre som måske var i samme situation.

Coach-Club hos EmpowerMind svigtede mig ikke. Jeg fik præcis det med hjem jeg søgte. Dejlige mennesker som jeg har en fælles referenceramme med, nemlig at vi alle er uddannede coacher, nogen har en uddannelse og andre har flere. Men det fine her var, at vi på 4 minutter havde skabt rapport med os alle imellem, og kunne begynde at interagere med hinanden på det dybere lytte niveau.

Næsten ingen kendte hinanden, og alligevel var der ingen overfladiske eller ligegyldige interaktioner. I undervisningen som startede efter vi havde indtaget en lækker bid og et glas vin, var målrettet. Vi skulle coache, vi skulle coache med hjælp af et helt nyt værktøj som blev præsenteret. Vi talte om de andre værktøjer, vi alle kender. VI fik også tid til at friske op, men dette nye værktøj var hovedtema for aftenen. Se, nu bliver det spændende eftersom vi alle arbejder med forskellige mennesker i forskellige livssituationer. Men faktum er jo, at alle værktøjer virker jo, hvis bare vi forstår at bruge det på det rigtige tidspunkt. Timingen skal være god og rigtig, for fokuspersonen. Vi skal kende vores værktøjer og dets kraftfuldhed. 

LÆS MERE: EmpowerMind Coach Club

Coaching er en livsstil for mig. Jeg finder det enormt stimulerende, at kunne stå dig bi og hjælpe dig derhen du vil. Og jeg har en overbevisning (en af de gode), som siger mig at Coach-Club hos EmpowerMind, er en ny måde for mig at lykkes at blive rigtig “vass” - som de siger i Sverige.

I´m in for sure. Jeg kan bare ikke være med hver gang. Det er 3 timers flyvning væk, men det står meget højt på min prioriteringsliste, at være med ofte! 

Tak til EmpowerMind for et vigtigt initiativ! 5 stjerner af 5 mulige!
//Nina Plesner Dannevall

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG