Mere engagement nu! (1 af 3) Morten Brünning Brøgger
02 maj

Mere engagement nu! (1 af 3)

Tænk hvad en uddannelse som coach egentlig sætter gang i!
Nu hvor uddannelsen er overstået har jeg det lidt ligesom Neo i Matrix filmene. Jeg har spist den røde pille og oplever nu verden på en helt anden måde. Du kan også sige at regnbuen har fået flere synlige farver for mig. Jeg er simpelthen blevet reddet fra mig selv og nogle af mine begrænsende overbevisninger.

Hvad betyder det så lige??

Under uddannelsen, at blive præsenteret for ”mig selv” og mine hidtige valg og tage stilling til dem, er en enorm effektfuld og faktisk ret grænseoverskridende rejse, når jeg sidder her bagefter og tænker over det. Det grænseoverskridende var, at jeg jo ”aldrig” havde taget stilling til mine overbevisninger på en så konsekvent måde, som jeg gjorde, men i forløbet virker det helt naturligt. Jeg har udskiftet flere overbevisninger, som jeg ikke vidste, var begrænsende for mig, til nogle der er støttende og som nu har gjort mig til et bedre menneske.

BLIV PROFESSIONEL ICI COACH - Læs mere her

Ja, ja den er god med dig, men det er jo ikke så simpelt?

Jo det var det faktisk for mig. Og det er jo det, der er det fantastiske ved os alle – vi vælger jo selv hvor simpelt vi ønsker det skal være for os selv. Hvis der for dig, ligger en styrkende overbevisning i, at det skal være besværligt, så er det jo dit valg! Og det er netop valgene i vores liv, som er så interessante for os selv, men i den grad også for vores omverden, for det er jo også dem der skal leve med vores valg.

Jeg glemmer aldrig første gang jeg med min kone Louise så en bestemt sekvens i ”Terkel i knibe”. Det var imod slutningen hvor Terkel ringer hjem til sine forældre og beder dem hente ham fra lejrturen. Faderen fik telefonen og svarede konsekvent ”nej” til alt Terkel sagde eller spurgte om. Selvom det jo var overdrevet kunne jeg i den grad se mig selv som far i den sekvens. Jeg kunne meget nemt se hvordan jeg fremstod overfor mine børn, som den der hårde og konsekvente far. Men var det egentlig mit mål i livet? Nej gu var det da ej, men jeg havde aldrig haft værktøjer til at gøre noget anderledes. Så hvis jeg skal summe det at blive coachet op i et ord, så vælger jeg ”valg”. Du kan altid vælge noget andet end det du har valgt indtil nu!

LÆS OGSÅ: "Hvor meget magt skal tid have?"

Forårsrengøring i regnbuens farver

Og netop mine valg indtil nu i mit liv, er det jeg er i gang med at kigge på. Du kan kalde det ”forårsrengøring” hvor mange ting bliver flyttet rundt på og støvet af, nu med flere farvenuancer end jeg tidligere har kunnet se. Jeg har bl.a. fået mere engagement i min rolle som far. Og det er dejligt bekræftende at mærke reaktionen fra mine børn. Selvom de nu skal navigere overfor en anden far end tidligere, nyder de ”det nye mig” langt mere end det gamle og det samme gør jeg :)

Mine næste to indlæg kommer til at handle om hvad der ellers dukker op i ”forårsrengøringen”.

Morten Brünning Brøgger
ICI certificeret Coach og bedre far

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG