Dagligdagens mirakler Mads Rosenberg Petersen
18 Apr

Dagligdagens mirakler

Hvordan sikre vi os mest mulig energi til at opnå vores ønskede udvikling?
En del af de drømme vi har forbliver måske drømme, fordi vi automatisk ser dem som uopnåelige?

I den sidste tid har en tendens fyldt min opmærksomhed: Vi synes at tiltrækkes at fænomener med lav sandsynlighed og stor konsekvens. En evig jagt på fremtiden.

Når jeg finder den eneste ene….Når jeg får mit drømmejob…..Når jeg finder ud af, hvad jeg vil lave resten af mit liv….

Som en manglende brik vi leder efter, for at blive lykkelige.

En hypotese kunne være at en sådanne fremtidsvision tillader os at drømme. Det faktum, at vi ”ved” at sandsynligheden i forvejen er lav gør, at vi tør tilknytte en ekstrem effekt af at opnå målet.

LÆS OGSÅ: "Er det et problem at være sød?"

Men begrænser vi også os selv ved at tillægge det så lav en sandsynlighed?

Lad os betragte hvordan vi henter energi: Hvis vi forudsætter, at vi higer efter at opnå glæde. At der bagved enhver handling ligger en positiv intention, og at det er denne jagt på at opleve glæden, eller følelsen af glæden, der er vores drivmiddel – vores energi boost.

Hvordan sikre vi så, at vi ”høster” denne energi? Hvordan sikre vi, at vi samler nok energi til at nå vores drømme?

Én mulighed kunne være at høste energien i fænomener med meget høj sandsynlighed:

At vågne om morgenen: Hvorfor fyldes min krop ikke med ekstrem glæde hver morgen, når jeg slår øjnene op? Endnu ca.16 timers mulighed for at gøre det, som jeg elsker sammen med dem jeg elsker! Hvorfor brister min krop ikke at kræfter, når jeg vågner fra søvnens passive restitution og nu kan handle efter de værdier jeg ønsker!

At opleve hverdagen: Hvorfor fyldes jeg ikke med glæde til bristepunktet, euforisk, hver gang jeg hører fuglen synge? Denne ubetydelige eksistens i hele biodiversiteten, der, for nærmest alle andre end mig, lader sine toner fylde luften. En lyd, som de fleste føler er behagelig.

Den første gang jeg slog øjnene op og mærkede dagen, har det været et mirakel. Den første gang, at fuglen fløjtede må den have været overrasket, men den første gang, jeg hørte ”trillerne” må jeg være blevet forelsket! Den første gang jeg mærkede glæden boble i min krop, og sprede sig til et smil, må jeg have været lykkelig.

Men var det også sådan, da jeg oplevede det femte gang? Tolvte gang? Jeg har nu mere eller mindre bevidst oplevet mere end 12.000 dage begynde. Jeg har ingen ide omkring hvor mange fugle jeg har hørt, men det er langt flere!

LÆS MERE OM - Coachuddannelsen i København og Aarhus

Mister oplevelser deres værdi, fordi jeg oplever dem flere gange? Kræver min hjerne en lav sandsynlighed for at erkende noget stort?
Eller kan nøjagtig den samme værdi hentes, hvis jeg bare fokuserer og er i nuet?

Hvis jeg kan det, kan min verden så få en indbygget energi-generator, der kan gøre mig gladere? Vil min konstante jagt på glæde tilfredsstilles hele tiden?

Vil jeg dermed kunne drømme og forvente, at mine drømme er nemme og sjove at opnå? Vil det hele blive til en selvforstærkende spiral?

Jeg tør godt prøve!

MEST POPULÆRE

NYESTE BLOGINDLÆG