Mandag, 25 august 2014 00:00

Projekt børneopdragelse - En curlingforælders lod!

Bedøm denne artikel
(1 Bedømmelse)
Enhver forælder ønsker det bedste for sit barn - ja, hvem gør ikke det? Forventningerne er høje og til tider urimelige, når de små puslinger drager ud i den store verden, for at skabe deres eget billede af den verden, de nu engang er endt i. Den påpasselige forælder pakker dem ind i vat og fejer alle forhindringer væk, som skulle give dem styrke og mod på flere oplevelser. Dette sker selvfølgelig i den allerbedste hensigt! Problemet ligger dog i at DIN fornuft og DIT verdensbillede, ikke nødvendigvis stemmer overens med dit barns. Hvornår har du sidst spurgt?

Fejl er fedt!

Vi lever i en omvendt fejlkultur, hvor vi er blevet lært at fejl er dårlige. Denne holdning bliver så ført videre til vores børn osv. Derfor er det ikke underligt, at vi er så bange for at stikke næsen lidt for langt frem, og forsøge at udfordre livet på nye og spændende præmisser. Vi bevæger os i det sikre felt, hvor mulighederne for udvikling er minimale og nærmest ikke-eksisterende. I virkeligheden ligger den store mængde læring netop der, hvor man tør at begå fejl. Det er nemlig på det tidspunkt, vi får nye erfaringer og en voksende indsigt i hvad verden har at byde på.

"Du bestemmer suverænt, om dit barn skal opleve sig selv som en fiasko, når det begår fejl. Det afhænger fuldstændig af, hvordan du tackler det." (Tro på dit barn af Jørgen Svenstrup)

Du kunne stille dig selv det spørgsmål; hvordan ser du selv på det at begå fejl? eller, hvordan håndterer du dit barn, når det begår fejl?
Efterfølgende er der så nøglespørgsmålet: Hvad vil du gøre anderledes fra imorgen? 

Barnet er eksperten  

I stedet bør du inddrage dit barn, og ikke udelukkende forsøge at opdrage på dem. Jeg tror på, at børn også er selvstændigt tænkende og følende individer. De er ikke blot minikopier af os selv, som vi skal opdrage i vores billede - og efter vores ubevidste for godt befindende. Skab nogle klart definerede rammer, som børnene kan agere frit inden for. I takt med at børnene bliver ældre og fylder sig selv med en masse spændende erfaringer og kontraster, kan du udvide disse rammer, så barnet løbende bliver udfordret på nye måder. Her er barnet eksperten, ikke dig.

3 klare råd

Her følger 3 råd til hvordan man som forælder, kan hjælpe sit barn til at forstå og skabe sit eget verdensbillede:

  1. Respekter dit barns verdensbillede
  2. Lyt til dit barn
  3. Giv dit barn lov til at praktisere sit verdensbillede

Resultatet er ganske enkelt: Enten får de succes, eller også lærer de noget meget værdifuldt! - Husk blot, fiasko findes ikke..


Læs mere i "Tro på dit barn" af Jørgen Svenstrup, som kan købes for 186,25 kr --> http://bit.ly/1p8sOF8

Læst 5669 gange Senest ændret Torsdag, 12 marts 2015 10:00

Medie

Er du en frustreret forælder? - Få hjælp her!

De 30 mest læste...

BØGER FRA EmpowerMind Books

empowermind books v2