Fredag, 29 juli 2022 07:53

Undgå stress og skuffelser før, under og efter ferien!

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Uagtet om du foretrækker at en charterrejse under sydens sol, storbyferie, en tur i sommerhus eller en aktiv ferie i naturen, så er det vigtigt, at du finder roen og nærværet, når du går på ferie, samt at du inden ferien husker at forberede dig, og også får en god genopstart på arbejdet efter. Men hvordan gør man nemmest dette?


Birgitte Sølvstein (aut. Psykolog) har givet 7 bud på, hvad man skal gøre for at ferien bliver en succes:


1. Lav en gradvis overgang til ferie
2. Hold den ferie, du har brug for
3. Hold det enkelt og vær til stede
4. Hold ferie fra digitale medier
5. Forventninger kan være forstadiet til skuffelser
6. En gradvis opstart
7. Den bedste måde at sikre en ferie i lavt gear (ro og nærvær)


At holde ferie kræver ofte en masse forberedelser; og det kan faktisk ende ud med en stresset periode lige inden ferien, som i sidste ende kan gå ud over selve ferien. Derfor er det en god idé med en gradvis overgang til ferie, som Birgitte Sølvstein siger. En helt fyldt kalender med opgaver, der skal løses inden ferien starter, kan sagtens ende ud i nogle løse ender, som ikke blev færdiggjort, og som kommer til at rumstere i baghovedet i ferien. Disse løse ender arbejder videre i dit ubevidste sind. Sørg derfor for at geare gradvist ned i arbejdsbyrden inden ferien og parkér de ufærdige opgaver.


Og selve måden du holder din ferie på skal gerne passe til dine og familiens behov. Hvis du holder ferie med børn, er det så måske at foretrække en rolig ferie med et spil Ludo og camping i haven, i stedet for partout at skulle til udlandet for at se og opleve det hele? Husk at det er nærværet og roen, der giver den bedste ferie… Og husk at slukke den telefon!


Vidste du, at nogle faktisk bliver sygemeldt med stress efter sommerferien? Det kan der selvfølgelig være mange årsager til, men én af årsagerne kan være, at man kaster sig ud i en alt for hektisk hverdag med det samme. Så husk, at en blød gen-opstart på arbejdet/i skolen o.s.v. efter ferien også er en god idé. Giv dig selv tid til at komme tilbage i hverdagens hektiske liv.

Læs hele artiklen her:
https://altompsykologi.dk/2018/07/saadan-kommer-du-langt-ned-i-gear-i-sommerferien/

Læst 304 gange Senest ændret Fredag, 13 januar 2023 08:55

De 30 mest læste...

BØGER FRA EmpowerMind Books

empowermind books v2