×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med ID: 1919

Børn skal ikke være bange!
05 mar

Børn skal ikke være bange!

Tema: Dommedag

”Så har vi en anden ting, der er vores pligt som forældre, og det er, når vores børn kommer og spørger, om jorden går under, så siger vi: Det passer ikke,” siger Jørgen Svenstrup om børns angst for blandt andet klimaet. Han mener, at børn kan blive ofre for voksnes angst, fordi deres hjerner er utroligt påvirkelige. Løsningen er at skærme dem."

I dette afsnit af podcasten Nøglen til din hjerne, spørger en lytter, hvordan hun skal forholde sig til angsten for klimakatastrofe. Hun er bange for, hvilken verden hendes 6-årige søn skal vokse op i. Du kan høre hele podcasten lige her: Listen to "Dommedag nærmer sig!" on Spreaker.

Plastiske hjerner

Mentaltrænerne Jørgen Svenstrup og Jacob Høedt Larsen diskuterer emnet blandt andet med udgangspunkt i børns (og voksnes hjerner).

Hver gang vi hører noget – eksempelvis, at jorden går under – så skabes der en ny neural forbindelse i vores hjerne. Jo flere gange, vi hører gentagelsen, jo mere vil de her nye neurale forbindelser begynde at overtage vores tanker.

”Når vi som voksne hører de her dommedagsprofetier om klimaet eller pandemier, har vi et kritisk filter, hvor vi vil forholde os rationelt til det i en periode. Men uanset, om de er reelle eller opdigtede, vil gentagelse alene betyde, at vi begynder at tro på det,” siger Jørgen Svenstrup.

Problemet i forhold til børn er, at de ikke engang har kritisk filter. Derfor, når vi gentager noget i forhold til vores børn, så vil det begynde at sive ind. Det er jo faktisk definitionen på hjernevask.

Det er derfor, Jørgen Svenstrup i podcasten opfordrer til at fortælle børn, at jorden faktisk ikke går under.

 

De 30 mest læste...

BØGER FRA EmpowerMind Books

empowermind books v2