Lørdag, 23 marts 2019 10:49

Det handler ikke om dig

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Det handler ikke om dig

Gad vide, hvad de andre tænker om det her? Hvad mon det får af konsekvens for mig? Bliver det her min billet til forfremmelsen? Hvad lærer jeg af denne mulighed?

Gennem hele mit arbejdsliv har spørgsmål som ovenstående rumsteret i mit hoved. Ikke fordi alting partout skal handle om mig, men fordi der – i mit tilfælde - ofte helt per automatik igangsættes tanker og følelser, der sætter oplevede situationer i reference til mig selv. Det kan være en fantastisk ting og er også medvirkende til refleksion over egen adfærd.

Men nogle gange, så handler det jo bare ikke om mig eller dig.Det er især tilfældet, hvis du er så heldig at bestride en lederpost. Men faktisk for os alle, kan det være en fantastisk befrielse for en stund komplet at fjerne fokus fra os selv og udelukkende fokusere vores energi på den person, som vi har overfor os.

Den evne og erkendelse har ICI coachuddannelsen og stresscoachuddannelsen givet mig.

Læs også om stresscoach uddannelse hos EmpowerMind >>

Klædt på til at lytte og spørge ind
Det har været en enorm befrielse og øjenåbner at blive klædt på til at lytte og spørge ind, udelukkende med afsæt i min fokusperson. Der folder sig en helt anden form for samtale ud, når egen mening, tolkning og forforståelse tøjles. Og det er fantastisk at være vidne til den transformation, der udspiller sig hos fokuspersonen, når denne med hjælp fra de rigtige spørgsmål finder sin helt egen vej i tilværelsen. Vel og mærke ved brug af sine egne ressourcer, støttende erfaringer og overbevisninger.

Ændret tilgang til arbejde med forandringer
Mine nye coachingkompetencer har medvirket til, at jeg har ændret min tilgang til al form for professionel interaktion. Især når der er tale om arbejde med forandringer. Og i praksis, så er det faktisk langt det meste af mit arbejde, der falder i den kategori.

Få tillid til egne evner
Når vi ønsker, at mennesker skal ændre adfærd, bevæge sig i en anden retning og være i stand til kompetent at varetage deres virke, så handler det først om at få tillid til egne evner. Vi ønsker alle at gøre vores bedste – men hvis der er revner i tilliden til, at andre anerkender vores indsats, så slår fundamentet revner under os. Revner, der skaber tvivl og ofte oversættes til ”modstand mod forandring”.

Tag udgangspunkt i dit teams behov
Når du i en forandringssituation tilsidesætter egne ambitioner og tager udgangspunkt i dit teams behov og arbejder metodisk med at opbygge tillid til og tro på, at de også i en ændret kontekst fremstår kompetente, så er du godt på vej mod målet.

For det handler ikke om dig – det handler om dem.

Coaching er et fantastisk værktøj,
Et værktøj, der lyser på det bedste i os som mennesker og arbejder med at skabe et positivt fundament. Herfra kan vi bevæge os i alle tænkelige retninger. Med mikroskopiske skridt eller gigantiske spring. Farten er ikke afgørende. Det er handlingen i nuet, der gør forskellen.

Und dig selv at arbejde med en coach og måske endda gennemføre uddannelsen hos Empowermind. Du vil ikke fortryde det.

Læs om EmpowerMind coach uddannelse >>

Min rejse er kun lige begyndt.

Hvornår begynder din?

Christina Guldhammer er seniorkonsulent i Dossier Solutions samt coach, rådgiver og foredragsholder i Make it Matter. Hun arbejder med at understøtte bæredygtige præstationer gennem kompetenceledelse, fokus og engagement.

 

Læst 2480 gange Senest ændret Torsdag, 28 marts 2019 15:46

De 30 mest læste...

BØGER FRA EmpowerMind Books

empowermind books v2