Er du mekaniker i dit eget liv? Morten B. Brøgger
07 aug

Er du mekaniker i dit eget liv?

Jeg har for nylig været til et foredrag om positiv psykologi, hvor ordet mekaniker blev brugt som billede på, at vi arbejder på at udbedre fejl i "motoren". Det er helt naturligt for vores hjerne at vurdere farer og trusler hele tiden. Den er ikke vant til at tænke på fremtiden og forestille sig noget der ikke er sket endnu. Det er til gengæld din fordel, for det gør dine muligheder for at forme din fremtid bedre. 

Vi har en tendens til at lede efter problemerne i fortiden eller nutiden fordi de skal hjælpe os med at ændre fremtiden. Den gængse selvforståelse er at jeg kan ændre min fremtid ved at forstå min fortid!?

"Mekaniker anvendes som populærbetegnelse for automekaniker, der har som job at reparere biler." Wikipedia

Hvad nu hvis du har alle muligheder for at designe din fremtid? Har du lyst til at være verdens bedste mor/far/leder/barn osv.? Ja det har jeg, men det er jo svært! Fordi jeg kan jo ikke bare ændre på hvem jeg er og hvad vil andre ikke sige? Hvem er det der siger du ikke kan blive lige hvad du har lyst til? Vores hjerne er indrettet til at lede efter farer og fejl, så det mest naturlige for os er at lede der. Hvad får vi så øje på? ALLE FARERNE eller manglerne - det kan ikke lade sig gøre PUNKTUM. 

Jeg har på egen krop oplevet hvad coaching og mental træning kan gøre. Og jeg vil her gerne påstå at du har ALLE MULIGHEDER for at opnå lige præcis det du gerne vil!

LÆS OGSÅ: "Smil, du skal dø – 8 tanker om død, der kan gøre dig gladere"

Det eneste du behøver er gå-på-mod og et lærende mindset! Du skal nemlig til at kode din hjerne om, for at du i stedet for farerne/problemerne kommer til at kigge efter mulighederne. Det kommer til at tage ligeså lang tid som du har behov for at det skal tage! Så hvis du gerne vil have det til at gå hurtigt så vil du opleve at det går hurtigt. 

Det lyder lige lovligt optimistisk Morten! Ja, men hvis jeg har opnået det jeg gerne vil i mit liv - så kan du vel også? Jeg tror i hvet fald fuldt og fast på, at du har de ressourcer du har brug for i dit liv - eller at du kan finde dem :)

Tænk hvis det ikke er vigtigt hvilken barndom vi har haft, for at skabe det voksenliv vi gerne vil!

Prøv lige at lukke dine øjne i 10 sekunder og visualiser din vildeste drøm! Altså din VILDESTE drøm!! Hvad giver det dig at visualisere drømmen? Hvad skal der til for at du opnår den? Hvad vil være dit første lille skridt mod drømmen? 

Morten, det kan man jo ikke fordi… Det kommer an på om du fortsat vil være mekaniker i dit liv? Hvis du vil lytte til begrænsningerne og problemerne så gør det, så får du ret!

LÆS OGSÅ: "Sæt dig selv fri – for hæmmende overbevisninger"

Hvis du derimod har lyst til at skabe din egen livsfortælling, som indeholder præcis det du gerne vil, så får du også ret! 

Tænk hvis det starter med at du vælger hvad du vil fokusere på i dit liv - fortiden eller fremtiden?

Er du mekaniker eller fremtidsforsker?

De 30 mest læste...

BØGER FRA EmpowerMind Books

empowermind books v2