Sæt dig selv fri – for hæmmende overbevisninger Nina Damgaard
26 jun

Sæt dig selv fri – for hæmmende overbevisninger

Da jeg gik i fjerde klasse, fik jeg at vide at jeg var dum. Udtalelsen kom fra min klasselærer, som var den højeste autoritet på den lille schweiziske skole jeg gik på – hendes ord var lov.

Hun sagde at hun ikke kunne forstå, hvordan jeg kunne være i familie med min søster, som hun havde haft året inde, når hun var så klog og jeg tydeligvis var så dum. Igennem skoleåret gjorde hun klart udtryk for sin overbevisning. Havde jeg klaret mig godt i en opgave, blev jeg beskyldt for at have snydt. Jeg blev efterhånden så usikker, at jeg selv kom i tvivl om hvad sandheden i virkeligheden var.

Mine karakterbøger begyndte at bære tydeligt præg, af den nye overbevisning som min lære havde sået i mig. Snart smittede det også af på den opfattelse min omgivelser havde af mig bl.a. hos mine forældre, hvilket selvfølgelig forstærkede min overbevisning. Det lykkedes mig alligevel at komme igennem skolegangen, og sågar at komme på universitet og få en kandidatgrad. Men trods gentagende modbeviser, havde jeg stadig den klare overbevisning, om at jeg ikke var særlig begavet. Da jeg på et tidspunkt blev testet hos et rekrutteringsbureau til at have en IQ, der lå lidt højere end gennemsnittet for akademikere, fik jeg det hurtigt bortforklaret med held i svarene – for testresultatet passede jo tydeligvis ikke overens med min overbevisning.

LÆS OGSÅ: "At få et ønske opfyldt"

Det var først da jeg lærte om genstridige overbevisning hos EmpowerMind at jeg begyndte at tvivle. Måske var jeg i virkeligheden ikke så dum, som min klasselærer i sin tid havde overbevist mig om…? Jeg stod her med valget mellem at fortsætte at tro på min hæmmende overbevisning eller at skabe nye støttende overbevisninger for mig selv. Jeg valgte selvfølgelig det sidste, og det var som at blive befriet af et kæmpe lod, der havde siddet om benet. Og som jeg havde slæbt på igennem alt for lang tid, som herved havde sat sine tydelige spor i mig. Det var ganske enkelt som at blive sat fri.

Vi bærer alle rundt på overbevisninger om os selv, som er mere eller mindre hæmmende for os. Hvad de fleste ikke ved er at vi selv har valget mellem at holde fast i overbevisningerne eller gøre os frie af dem. Coaching og mentaltræning er den hurtigst og mest effektive vej til at håndtere genstridige overbevisninger. Sæt dig selv fri – valget er dit og belønningen er helt uden sidestykke!

LÆS MERE OM: Sådan bliver du ICI Coach

Bloggen er skrevet af Nina Damgaard, som er certificeret ICI Coach & Stresscoach og indehaver af MindTreat.

De 30 mest læste...

BØGER FRA EmpowerMind Books

empowermind books v2