TEAM COACH UDDANNELSE: At rejse ud alene – og komme hjem sammen (DEL 2)
04 apr

TEAM COACH UDDANNELSE: At rejse ud alene – og komme hjem sammen (DEL 2)

I det tidligere blogindlæg skrev Jacob om den opgave, der ligger i at fornemme, hvor de enkelte teammedlemmer er undervejs i processen, i denne blog vil vi se mere konkret på, hvordan det kan foregå.

Malene: ”Hvor tit måler vi egentlig ”temperaturen” i vores teams?

Vi oplever som oftest en hverdag, der er styret af skarpe deadlines, og hvor det kan være udfordrende at afsætte tid til at arbejde med et team som et team. Som projektledere kan vi have en ambition om at få såkaldte high performance teams, der er gode til at levere i den rette kvalitet til tiden. Ofte er det dog en overset eller ikke prioriteret faktor, at der skal investeres tid med teamet, for at dette er i stand til at performe på et så højt niveau som et samlet team, og det er i den henseende ikke nok blot at etablere sociale events.

LÆS OGSÅ: "At rejse ud alene - og komme hjem sammen"

I processen frem til en teamcoach-certificering er det fantastisk at få nogle værktøjer og tilgange, der gør det langt nemmere og for den sags skyld sjovere at nå i mål med teamets leverancer. For at dette er muligt, så skal teamet være skarp på det’s mål og kende det’s ansvar og roller, ligesom der skal etableres nogle gode værdier og spilleregler i teamet, så alle trives og kan lære af hinanden. Det stiller krav til teamet, men også til lederen/projektlederen, der skal lære at varetage rollerne som projektleder, teamcoach og facilitator.

Jeg kan faktisk blive helt forpustet over alle de færdigheder, der skal kunne praktiseres. Men det at arbejde med et team og løbende at foretage en ”temperaturmåling” af teamet er det hele værd (et par værktøjer hertil kan være en simpel anvendelse af smileys, hvor den enkelte teamdeltager fx angiver, hvor motiveret de er her og nu eller ved anvendelse af et såkaldt værdihjul til at finde løftepunkter i projektet), for det bliver betydeligt nemmere, når teamet bliver selvledende, videndeler, er fælles om at løse opgaver, og lige pludselig performer helt af sig selv. Så er det meget mere sjovt at være en del af teamet!”.

LÆS MERE OM: Bliv professionel Teamcoach

Du kan læse mere om vores individuelle og fælles rejse frem mod certificeringen i juni 2017. Næste indlæg udgives i starten af maj.  

Forfatterbeskrivelse

De 30 mest læste...

BØGER FRA EmpowerMind Books

empowermind books v2