TEAM COACH UDDANNELSE: At rejse ud alene – og komme hjem sammen
20 mar

TEAM COACH UDDANNELSE: At rejse ud alene – og komme hjem sammen

Vi mødtes første gang i december 2016 til den første kursusdag som kommende teamcoaches hos Empowermind. Vi var alle fire modne, veluddannede og højt kompetente professionelle i hvert vores felt. Og tillige havde vi uddannelse og erfaringer som certificerede coaches. Vi kendte ikke hinanden. Vi havde tilmeldt os samme uddannelse. Og så boede vi alle fire øst for Storebælt – dét afgjorde at vi blev sat sammen og skulle udvikle et team.

Som Team-Øst fik vi nogle opgaver: Vi skulle danne og udvikle os som team med fokus på læring og udvikling som teamcoaches under de kommende 7 måneders uddannelse.Herunder løse en række konkrete opgaver: Litteraturstudier, skriftlige beretninger, mange timers ekstern og intern coaching – alt sammen med fokus på individuel certificering i juni 2017.

Alt i alt en proces med mange dimensioner: Den personlige læring af konkrete coaching metoder, praktisk erfaring som individuel team coach samt personlig udvikling. Og dertil perspektivet som team-medlem både ude og indefra. Rigtig mange bolde i luften!

LÆS OGSÅ: "Afkald og afsavn"

Hvorfor supplerende uddannelse som teamcoach? Som videns medarbejdere og ledere arbejder vi alle i og med teams. Nogle gange er vi ’almindelige’ medlemmer, andre gange er vi ledere eller mellemledere i egne teams – og somme tider skal vi lede eller facilitere processer i eksterne teams. De fleste der har erfaringer fra dette brede felt ved, at det kan være en betydelig opgave at sikre positive og udviklende processer og samtidig nå frem til stærke resultater. Derfor er kompetencerne som teamcoach et afgørende supplement til uddannelsen som individuel coach.

Centrale erfaringer

Jacob: ”Efter mange års arbejde i og med teams af vidt forskellige størrelser og med vidt forskellige opgaver, er det fantastisk at få konkretiseret redskaber og metoder som i nogle tilfælde allerede er til stede, men ofte på et ubevidst plan. At blive bevidst om udfordringerne og måder at kunne tilgå dem. Allerede efter de første eksterne team-coachinger blev det klart for mig, at mange af redskaberne fra den individuelle coaching kan benyttes i teamsammenhæng. Men også at det er en betydelig ekstra opgave at sikre, at man som coach fornemmer hvor de enkelte teammedlemmer er undervejs i processen. Og bringer denne indsigt i spil på en konstruktiv måde. F.eks. at kunne udfordre tegn på uenighed eller forskellighed i opfattelser og antagelser, uden at nogen føler sig eksponerede.

LÆS MERE OM: ICI Teamcoach-uddannelsen

En anden væsentlig forskel i forhold til den individuelle coaching er, at man som team coach ofte vil have nogle fastsatte rammer og nogle gange måske en ledelses ønske om et konkret resultat. Det kræver betydelig klarhed over egen integritet og de aftaler man indgår med opgavestilleren på forhånd - og undervejs. Det bliver nogle af de spændende udfordringer vi alle 4 vil stå overfor i de kommende uger og måneder”.

Du kan læse mere om vores individuelle og fælles rejse frem mod certificeringen i juni 2017. Næste indlæg udkommer meget snart.

Forfatter info

De 30 mest læste...

BØGER FRA EmpowerMind Books

empowermind books v2